Honda Vietnam Co Ltd on Hondan moottoripyörien ja autojen myyntiin ja valmistukseen tarkoitettu yhteistyöyritys Vietnamissa, ja jo kolmas moottoripyörien tuotantolaitos Ha Namin maakunnassa.

Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 500 000 yksikköä, ja se sijaitsee Dong Van Ilin teollisuusvyöhykkeellä Ha Namin maakunnassa. Aliue sijaitsee noin 25 kilometriä etelään Hanoista. Tehtaaseen on investoitu noin 97 miljoonaa euroa.

Tehdas on rakennettu ympäristönäkökhodat ja humaaniset työolot huomioiden. Se täyttää Hondan mukaan kaikkein vaativimmat ympäristöstandardit sekä Vietnamissa että maailmalla. 

Myös tuotantoteknologian osalta kolmannesta tehtaasta odotetaan yhtä edistyksellisimmistä ja tehokkaimmista maailmassa. Sitä johdetaan ISO 9001 laatujärjestelmän ja ISO 14 001 ympäristöjärjestelmän mukaisesti.

Honda Vietnam on aloittanut moottoripyöränosien tuotannon kolmannella tehtaalla maaliskuussa 2014. Ensi vaiheessa valmistetaan 1000 moottoripyörää, joista valtaosa on skoottereita, päivässä.

Tuotannon aloittamisesta Vietnamissa vuodesta 1997 lähtien Honda on valmistanut kaikkiaan yli 15 miljoonaa moottoripyörää. HOndan arvioitu markkinaosuus Vietnamissa on noin 70 % ja se on markkinoiden ykkönen.

Uudessa tehtaassa valmistetaan moottoripyöriä myös muualle kuin Vietnamiin.