Biker Down - motoristi maassa -kurssi on ilmainen kolmen tunnin mittainen moottoripyöräilijöiden moottoripyöräilijöile suunnittelema koulutus, jossa käydään läpi mitä pitää tehdä ja miten antaa ensiapua.

Jos sattuisit ensimmäisenä onnettomuuspaikalle, jossa lojuu maassa moottoripyöräilijä, tietäisitkö miten otimia? Missä ovat isoimmat riskit, miten suojata aluetta tai pitäisikö sinun ottaa kaatuneelta motoristilta kypärä pois päästä?

Se, miten auttajat toimivat muutamien ensimmäisten hetkien aikana onnetomuuden jälkeen saattavat olla elintärkeitä vammojen minimoimiselle ja voivat merkitä todella isoa eroa niiden elämässä, jotka ovat joutuneet onnettomuuteen. Biker Down on kurssi, joka on laadittu vastaamaan kysymykseen miten toimia.

Koulutuksen on alunperin laatinut Kentin palo- ja pelastuspalomoottoripyöräryhmä. Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille ja kokemuksiltaan erilaisille motoristeille.

Kurssilla opetetaan välttämään onnettomuuteen joutumsita sekä ensiaputaitoja ja neuvotaan miten toimia tilanteessa, jossa joku on loukkaantunut. Olennaista on myös osata ohjata liikennettä tilanteessa ja suojata muita tiellä kulkijoita. Lisäksi kurssilla opetetaan pitämään hengitystiet vapaina sekä todellakin ottamaan se kypärä pois päästä, mutta myös tietämään, milloin se pitää poistaa. 

Ajotaidoista koulutetaan tehokasta jarrutusta, näkymisen taitoa sekä askeleita seuraavalle ajo-osaamisen tasolle. 

Asiasta löytyy lisätietoa Think Biker -kampanjan Facebook-sivulta sekä koulutuksen osalta Cheshiren palo- ja pelastuslaitoksen sivuilta.

Järjestääkö jokin taho Suomessa erikseen moottoripyöräilijöille tarkoitettua motoristit huomioivaa ensiapukoulutusta? Jos, niin kertokaa siitä meillekin, kerromme sitten puolestamme siitä muillekin.