Uuudet suojat on kehitetty yhteistyössä brittiläisen suojavalmistajan D3O:n kanssa. Suojat ovat pehmeät, joustavat ja siten myös mukavat. Törmäyksen sattuessa ne vaimentavat iskun moninkertaisesti.

Suojaliivien lisäksi Rukka-mallistossa on tarjolla D3O Air olka-, kyynär-, lonkka-, ja polvi/säärisuojat sekä kaksi selkäsuojaa: CB keskiselän- ja FB kokoselänsuoja. Uutuutena Rukka tuo markkinoille kaksi suojaliiviä, Kastorin ja Cepin. Ne on valmistettu erittäin joustavasta Stretch Cordura –materiaalista.

Kastor on sporttisempi liivimalli ja Cepi taas väljempi ja varustettu säädettävin olkaimin. Molemmissa on täysikokoinen, CE-sertifioitu selkäsuoja, joka on EN 1621-2 2014 standardin mukainen. Sen lisäksi niissä on myös vastikään kehitetty iso rintasuoja, joka noudattaa EU:n henkilökohtaisen suojavarusteen direktiiviä 89/686/ECC.

Molemmat mallit ovat miellyttäviä käytössä suojien pehmeyden, hengittävyyden ja niiden lämpötilaa säätelevän Outlast-materiaalin ansiosta. Vartalonmyötäinen leikkaus ja elastinen Cordura takaavat kummankin istuvuuden. Ne ovat mukavia moottoripyörätakkien alla ja pysyvät hyvin paikoillaan. Pukemista helpottaa etuvetoketju. Molemmat liivit on tarkoitettu yhdistettäväksi Rukka-housuihin alaosassa olevalla vetoketjulla.

Rukka-jälleenmyyjät tarjoavat Kastoria koossa S-XXL ja Cepiä koossa S-3XL. Jutun aloituskuvassa Cepi-suojaliivi.

Kastor on sporttisempi suojaliivimalli.