Magix Fastcutin helppous perustuu valmiiden editointitemplatejen sekä erikoispiirteiden käyttöön. Tulosten pitäisi valmistajan tiedotteen mukaan olla hyviä kuka hyvänsä editointia tekeekin riippumatta siitä onko kyseeessä moottoripyöräily, lumilautailu tai laskuvarjolla hyppääminen.

Fastcut mahdollistaa sen, että voit joko itse käsin editoida videosi kamerallasi tai tuoda ne kannettavalle. Myös 4K ja HD-videoiden editointi onnistuu.

Fastcutilla on mahdollista myös editoida videot automaattisesti. Siihen ohjelmisto tarjoaa ison valikoiman teemanmukaisia templateja, joissa on sopivat musiikit, leikkaukset ja siirtymät. Tällä tavoin voit nopeasti ja automaattisesti liittää yhteen videonpätkäsi musiikin tahtiin. Myös lisäefektejä löytyy kuten vintage look ja hidastusefektit.

Lisäksi ohjelmistossa on korjausefektejä. Sillä pystyy kääntämään kuvan suoraan yhdellä klikkauksella, jos jalusta tai kiinnityspiste on ollut vinossa. Samoin kuvaan tullut tärinä on korjattavissa edintoinnin aikana.

Toimintakameroiden kuvakulma on hyvin laaja, ja voi aiheuttaa kuvaan omia efektejään. Fastcutilla kalansilmäefektit voidaan poistaa sekunneissa.

Epätasaiset valaistusolosuhteet ja intensiiviset värit voivat aiheuttaa ongelmia äärioloissa. Automaattisen kuvan hallinnan ansiosta voit asettaa värit, kontrasti ja kirkkauden optimaalisiksi. 

Usein live-äänityksissä mukaan tulee kohinaa ja äänenvaihteluita, mutta Fastcutilla pystyt minimoimaan myös äänen häiriöt.

Kun olet saanut videosi kuntoon, voit jakaa sen muiden kanssa: esittää sen tietokoneellasi, mobiililaitteella tai siirtää sen YouTubeen, Vimeoon, Facebookiin tai Showfyhin.

Fastcutin voit hankkia nyt netin kautta hintaan 50 euroa. Teknisiä tietoja ja järjestelmävaatimukset tästä ainoastaan Windows-yhteensopivasta ohjelmistosta täältä.