Totuuden nimissä on muistettava, että Ewan McGregor on näyttelijänä erittäin tunnettu mm. Tähtien sota I-III -elokuvista, joissa hän esittää nuorta Obi-Wan Kenobia. Hänen filmografiansa on muutenkin poikkeuksellisen komea, ja käsittää 54 elokuvaa vuodesta 1994 lähtien. McGregorille on myös myönnetty useita merkittäviä elokuva-alan palkintoja.

Mies on ollut nuoruudestaan lähtien innokas moottoripyöräilijä, ja vuonna 2004 hän kiersi moottoripyörällä maapallon ympäri ystävänsä Charley Boormanin ja kuvaaja Claudio von Plantan kanssa. Wikipedian mukaan matka alkoi Lontoosta ja reitti kulki Itä-Euroopan kautta Venäjälle, Kazakstaniin, Mongoliaan, Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. McGregor kirjoitti matkastaan kirjan Long Way Round, ja matkasta tehtiin Suomessakin nähty televisiosarja Tien päällä Ewan McGregor.

McGregor teki saman ryhmän kanssa moottoripyörämatkan Skotlannin John o'Groatsista Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin vuonna 2007. Aiemman matkan tapaan siitä kirjoitettiin kirja, nimeltään Long Way Down, ja tehtiin televisiosarja.

32 kuvaa Long Way Down -matkalta

Bonhamsin huutokaupassa 8.1.2015 Las Vegasissa on kaupan myös Long Way Down -moottoripyörämatkaa käsittelevä 32 kuvan näyttelykuvakokoelma. Kuvat on ammattimaisesti lasitettu ja kehystetty ja sen on toimittanut Big Earth Productions, joka toimi sarjojen tuottajana.

Long Way Down -matka kesti miltei kolme kuukautta ja sillä oli mittaa melkein 15 000 kilometriä. Suurin osa matkasta tapahtui halki Afrikan. Valokuvien huutokaupan odotetaan tuottavan noin 4000 - 6000 euroa. Koska McGregor on aktiivinen  Unicefin toiminnan puolestapuhuja, ja hän on vieraillut useissa Unicefin avustuskohteissa muun muassa kehitysmaissa, niin huutokaupasta saatavat rahat menevät Unicefin toimintaan.

Nykyaikaisen tekniikan ansiosta myös suomalaiset voivat osallistua toisella puolella maapalloa pidettäviin huutokauppoihin internetin avulla. Lisää tietoa Long Way Down -huutokaupasta ja sen kuvista täältä.