Lainan antajana toimii Banca Popolare di Milano (BPM) -pankki, ja sen takaajana on vientitakuulaitostyyppisesti toimiva SACE.

SACEn julkistaman tiedotteen mukaan lainan tarkoituksena on avittaa MV Agustan kansainvälistymissuunnitelmaa. MV Agustan tavoitteena on tuoterepertuaarin laajentamisen ja uusien mallien turvin suuren potentiaalin markkinoille ponnistaminen. Liiketoimintasuunnitelma koskee vuosia 2015-2018.

MV Agusta tavoittelee markkinoita USA:sta, Brasiliasta sekä Kaakkois-Aasiasta.

Laina myönnettiin sen jälkeen, kun Mercedes AMG osti 25 prosentin osuuden MV Agustasta. Kun Castiglionin suku otti aikanaan haltuunsa MV Agustan, riittävän rahoituksen hankkiminen on ollut ongelmana, mutta nyt tuuli näyttää kääntyneen.

MV Agusta Motor S.p.A:n hallituksen puheenjohtaja Giovanni Castiglioni totesi nyt myönnetystä lainasta, että se on erittäin tärkeä tässä kasvun vaiheessa MV Agustalle.

MV Agustalla on varmasti kovat paineet tuotevalikoiman laajentamiseen sekä pärjäämiseen myös kovasti kilpailluilla kotimarkkinoillaan. Ehkä tämä on käänteentekevä hetki parempaan päin yrityksen pomppuisessa historiassa.

Jutun aloituskuvassa MV Agusta Brutale 800 RR.