Livemap on vielä alkuvaiheessa hankkeensa kanssa, vaikka töitä on tehtykin jo useampi vuosi. Tällä hetkellä toimitusjohtaja Andrew Artishchev kiertää Yhdyvalloissa yhdessä yrityksen käytettävyysekspertin Dmitry Sizonovin kanssa keräämässä rahaa tuotteen jatkokehittelyyn ja valmistamiseen, kertoo Wired.

Kypärästä on tällä hetkellä olemassa vasta 3D-tulostettu fyysinen todellisen kokoinen malli, jossa ei vielä ole oikeaa läpinäkyvää visiiriä. Elektroniikka ja ohjelmisto kuitenkin toimivat jo, samoin heijastusnäyttöön kuvaa heittävä pienoislaser.

Livemap mainostaa kehittävänsä nimenomaan navigointikypärää, jonka hinta valmiina asettuu noin 2000 dollarin luokkaan. Ensimmäinen päämarkkina-alue on Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia ja Australia. Vasta senjälkeen vuorossa ovat Euroopan maat ja Venäjä.

Keskustelussa mukana Siri

Kypärä toimii siten, että navigaattorin ohjauskuva heijastetaan suoraan visiirille keskelle kuljettajan näkökenttää. Kuvaa on pelkistetty, sen kirkkaus säätyy ulkoisen valaistuksen muutosten mukaan ja varsinainen kartta on nähtävissä vain kävelynopeuksilla.

Livemapin heijastuskuva on aina terävä ja informaation määrää on minimoitu jotta kuva ei häiritse kuljettajaa.

Käytännössä näytölle heijastetaan useimmiten lähinnä kaistanvaihto-ohjeita, jotka läpinäkyvinä eivät juuri peitä näkökenttää.

Livemap puolustaa käyttämäänsä teknologiaa sillä, että keskellä näkökenttää oleva kuva on aina terävää. Sen saavuttamiseksi ei tarvitse kääntää päätä eikä silmiä erikseen mihinkään, vaan kuljettaja saa tarvitsemansa tiedon ikäänkuin kaupan päälle normaalisti liikennettä seuratessaan.

Laite toimii puheohjauksella, puheentunnistuksesta vastaa Applen Siri´n takana oleva Nuance Corp. Käytettävissä olevien komentojen määrää on rajattu tunnistuksen parantamiseksi. Englanninkielistä maailmaa pyritään valloittamaan ensin juuri siksi, että komentokielenä toimii alkuun englanti.

Navteq puolestaan toimittaa kartat kypäränavigaattoriin.

Livemap myy tällä hetkellä ennakkotilaajille tulevaa kypäräänsä 1500 taalan hintaan. Yrityksen toimintaan voi myös sijoittaa rahaa heidän kotisivuillaan. Tämänhetkisten uumoilujen mukaan englanninkielinen maailma saa kypäränsä jo vuoden 2014 mittaan.

Kerroimme jo aiemmin Reevun suunnitelmista valmistaa heijastustekniikkaa hyödyntävää kypärää. Ala tuntuu siis olevan murroksessa.