Aftonbladetin juttua lainaava Ilta-Sanomat keskittyy kommentoimaan sinänsä asiallisessa jutussaan vain Hells Angels MC Tanskaa ja Bandidos MC Tanskaa sekä lietsomaan tunteita näitä moottoripyöräkerhoja vastaan.

Linkki juttuun löytyy tästä.

Suomessa on kuitenkin satoja moottoripyöräkerhoja, joiden jäseninä on mattimeikäläisiä, ja joiden tavoitteena on pitää hauskaa moottoripyöräilyn parissa yhdessä. Samalla pyritään levittämään moottoripyöräilyn ilosanomaa ja tapaamaan muitten mp-kerhojen jäseniä. Kerhojen toiminta perustuu yleensä kerhoiltoihin sekä yhdessä järjestettyihin kokoontumisajoihin.

Isoimmat kerhot kuten MP 69 ja Touring Finlandia sekä monet muut järjestävät jäsenilleen hilpeän yhdessäolon lisäksi myös ennakoivan ja rata-ajon koulutusta, jotka suoraan parantavat liikenneturvallisuutta.

Kerholiivit ja -tunnukset ovat tässä yhteydessä varsin viattomia merkkejä ja symboleita, joita kannetaan ylpeydellä ja kyllä, niitä jopa vertaillaan keskenään. Mutta silloin keskustelun aiheena kyllä taatusti on se, kumman kerhotunnus on komeampi.

Päivi Räsäsen kerholiivi

Nämä kerhot jutussa ohitetaan täysin, jolloin syntyy tuntu siitä, että kaikki moottoripyöräkerhot ovat samanlaisia ja toimivat samoin periaattein kuin Hells Angels ja Bandidos sekä muut tämäntyyppiset kerhot. Kaikesta pitää tietysti kertoa, mutta asian toista puolta ei sensaatiohengessä saa unohtaa.

Ohessa jutun aloituskuvana on kristillisen Gospel Ridersin kerhotunnus. Kyseisellä tunnuksella varustettu liivi on lahjoitettu sekä kelvannut päälle mm. sisäministeri Päivi Räsäselle

Alla lisäksi varsinainen turvaliivi Kuopion mp-messuilta 2014, jossa on messujen järjestäjän, Kuopio MC:n eli Kuopion moottoripyöräkerhon logo.

Varsinainen turvaliivi Kuopion mp-messuilta 2014, jossa on messujen järjestäjän, Kuopio MC:n eli Kuopion moottoripyöräkerhon logo