Nand Logicin älykypärä on varmasti elektronisilta ominaisuuksiltaan tämänhetkisten kypäröiden huippua. Se on tarkoitettu sekä polkupyöräily-, moottoripyöräily- laskettelukäyttöön.

Tällä hetkellä laite on vielä prototyyppivaiheessa, ja sen yhteisörahoituskierros alkaa kevään mittaan.

Prototyypissä on kypärään sisäänrakennettu moniytiminen prosessori jossa on koko järjestelmä (system on a chip) hoitamassa tarvittavan"ajatus"työn. Lisäksi siinä on kiihtyvyyttä ilmaiseva sensori, valaistuksen tason sensori ja bluetooth- sekä gps-paikannusmodulit ja vielä kämpötilan ja kosteudenilmaisimet.

Siitä löytyy myös kaksi videokameraa, toinen niistä, HD-tasoinen, kuvaa eteen- ja toinen taaksepäin. Kameroilla voi ottaa myös yksittäiskuvia ja niistä tuleva kuvavuo tallennetaan SD-muistikortille. Tarkoituksena on tallentaa dataa mahdollisten liikenneonnettomuustilanteiden selvittämiseen eikä esimerkiksi taakse kuvaavan kameran kuvan heijastaminen visiirille, kuten Reevun laajennetun todellisuuden kypärässä tapahtuu.

Tavoitteena on kuitenkin rakentaa jäljitysalogritmit, jotka kameroiden avulla huomaavat, jos jokin lähestyy, ja jos järjestelmä päättelee, että törmäysvaara on olemassa, hälyyttää kuljettajan kypärän sisään sijoitettujen stereokaiuttimien avulla. Lisäksi suunnitteilla on liittää ääneen myös visuaalinen hälytys led-valoin näkökentän rajamaille.

Vastamelua ja kallistuksenhavainnointia

Kypärän elektroniikka pystyy GPS-sirua, kiihtyvyysanturia ja gyroskooppia hyödyntämällä päättelemään kypärän asennon kolmiulotteisessa tilassa. Tämän avulla se pystyy aktivoimaan kypärän sivuille rakennetut led-vilkkuvalot sekä taakse laitetun jarruvalon. Lisäksi valotasonilmaisin kytkee kypärän "etuvalot" päälle, kun hämärtyy.

Kypärän äänijärjestelmässä on vastamelutoiminto, joka mikrofonien avulla pystyy reagoimaan ja vaimentamaan ajoviiman ja moottorin äänet. Samalla se kuitenkin pystyy huomioimaan hälytysajoneuvojen äänet ja esimerkiksi autontorven toitotuksen ja varoittamaan kuljettajaa niistä.

Nand Logicin kypärä on varsin erikoisen näköinen. Tosin kuulemma myös aerodynaaminen.

Kosteus- ja lämpötilasensorit huomiovat kypärän sisäilmaston tilanteen: jos siellä on liian kuuma, se kytkee automaattisesti tuulettimen päälle.

Rikkana rokassa kypärä pystyy kommunikoimaan bluetoothina kautta älypuhelimen tai naivgaattorin kanssa. Se mahdollistaa musiikinkuuntelun, ääniajo-ohjeiden ja puhelujen vastaanottamisen ajon aikana.

Nand Logicin tavoite on aloittaa Kickstarter-kampanja kesän mittaan rahoituksen hankkimiseksi. Yrityksen antamien tietojen mukaan kypärän tavoitehinta on alle 500 dollaria, mikä tuntuu haastavalta, koska jo pelkästään kypärän valmistaminen maksaa. Kuten kuvista näkyy, Nand Logicin älykypärä muistuttaa ulkoisesti enemmän pyöräilykypärää, ja sen leukaosa on avattava. Äkkiseltään katsoen kypärän taka-alaosa ei vaikuta kovin suojaavalta, mutta toivottavasti ulkonäkö pettää. 

Kypärästä kertoi ensin Gizmag ja lisää tietoa saa valmistajan kotisivuilta.