Aluksi ideaa pidettiin jos ei aivan hulluna, niin vähintääkin arvelluttavana. Epäiltiin, että messujen viralliset moottoripyöräasusteita myyvät yritykset pahoittaisivat mielensä ja kokisivat moisen toiminnan myyntiä haittaavana ja jopa vähentävänä.

Onneksi kokeilu uskallettiin toteuttaa ja  MP-messujen yhteydessä toimiva Kamapörssi oli jo kolmatta kertaa messuvieraiden ilona.

Toimintaperiaate on aivan loistava: MP-messuilla Kamapörssissä ajovarusteet vaihtavat omistajaa. Kamapörssiin voi tuoda myyntiin käytettyjä, hyväkuntoisia ajovarusteita.

Myyjä voi päättää hinnan itse, mutta järjestäjät auttavat tarvittaessa sen määrittelyssä. Kamapörssin järjestäjä Kamaset ry perii välityspalkkiona 15 prosenttia varusteen myyntihinnasta, kuitenkin aina vähintään viisi euroa. Myymättä jääneistä varusteista ei peritä kuluja, jos ne haetaan pois ennen messujen päättymistä.

Varusteita Kamapörssiin tuotaessa on jokaisen myyjän lunastettava messujen pääsylippu. Kamoja jättäessään myyjä saa Kamapörssistä uuden pääsylipun, jolla pääsee messuille lauantaina tai sunnuntaina hakemaan joko rahat tai myymättömät varusteet.

Yksinkertaista ja toimivaa

Toisin kuin tavallisella kirpputorilla, asusteen myyjän tarvitsee vain tuoda Kamapörssin henkilökunnalle myytävä tuote, asettaa sille hinta, ja saatuaan sille numeron, myyjä voi poistua paikalta. Henkilökunta laittaa sitten myytävän tuotteen myyntipaikalleen. Kamapörssin ulkopuolella on taulu, johon myyjän myytävän tuotteen numero merkitään ja kun kyseinen tuote on saatu myytyä, numeron kohdalle laitetaan rasti. Jos myyjä on vielä paikalla, voi hän saman tien käydä lunastamassa rahat. Helppoa, yksinkertaista ja aikaasäästävää palvelutoimintaa.

Ennakkoepäilyt osoittautuivat turhiksi. Kun käytetyt asusteet on saatu myytyä, tulot siirtyvät messuilla usein eteenpäin uusiin ajovarusteisiin, ja onpa käynyt niinkin, että jo kertaalleen päättynyt moottoripyöräharrastus onkin saanut uutta kipinää messuilla pyörähtäessä, joten uudet varusteet ovat silloinkin tarpeen.

Järjestelyjä hoitaa MP-messujen Kamapörssiä varten perustettu, aktiivisista moottoripyöräharrastajista koostuva Kamaset ry.
Tänä vuonna 29 vapaaehtoista oli hoitamassa Kamapörssin toimintaa viikonlopun ajan. Tuleva tuotto käytetään Kamaset ry.n jäsenten ajokoulutukseen, joten Kamapörssistä tehdyt ostokset ovat moottoripyöräilyä avittavaa toimintaa alusta loppuun asti.

Kiitos V-T Harjulle upeasta ideasta. Kamapörssi tulee varmaan jatkumaan tulevinakin vuosina, niin suuren suosion se on MP-messuyleisön keskuudessa saanut.