Carole Nash -vakuutusyhtiö teki taannoin tutkimuksen 3000 kuljettajan keskuudessa ja päätyi sen perusteella tulokseen, että moottoripyöräilijöiden tieturvallisuuden tuntemus on melkein kaksi kertaa parempi kuin autoilijoiden. 

Moottoripyöräilijöistä esimerkiksi yli 60 prosenttia tiesi, mikä on turvallinen pysähtymismatka sateella 50 km/h nopeudessa  - noin 45 metriä - kun taas autoilijoista sen tiesi 34 %.

Samoin moottoripyöräilijät tunnistivat liikennemerkit paljon paremmin. 12 liikennemerkistä autoilijat tunnistivat niitä  heikommin kahdeksan merkin osalta.

Carole Nash -yhtiö lähtee olettamuksesta, että moottoripyöräilijöiden pitää välttämättömyyssyistä olla paremmin selvillä liikenteen uhkista ja siksi olla enemmän varuillaan ja turvallisempia tienkäyttäjiä. Yritys on siten kehittänyt Bikers Only -autovakuutuksen, jonka pitäisi olla erittäin edullinen moottoripyöräilijöille.

"Olemme aina tienneet tämän"

Vakuutusyhtiön edustaja toteaa, että "moottoripyöräily on hieno matkailun muoto, mutta että se on vaarallista, jollei kuljettaja ole koko ajan tietoinen kaikesta siitä, mitä ympärillä on ja tapahtuu sekä hallitse myös liikennesäännöt". 

– Tämä omalta osaltaan todistaa yhdessä monen muun asian kanssa sen, minkä moottoripyöräilijät ovat tienneet jo kauan - he, jotka ajavat tai ovat ajaneet moottoripyörällä, ovat parempia autonajajinakin, Moottoripyöräteollisuuden liiton, Motorcycle Industry Associationin (MCIA), edustaja turvallisuus- ja koulutusjohtaja Karen Cole totesi.

Vakuutus on Isossa-Britanniassa tarjolla kaikille niille 35-75-vuotiaille, joilla on täysi moottoripyörän ja henkilöauton ajamiseen oikeuttava ajokortti riippumatta sitä, omistavatko he moottoripyörää. Asiasta kertoi ensin Morebikes.