Kuten aiemminkin reitin voi TomTomin Ridereihin suunnitella tietokoneen avulla erillistä TyrePro-ohjelmistoa apuna käyttäen. Miten sitten reittisi suunnitteletkin, niin nyt voi mutkaisista teistä valita mutkien ja käännösten määrän. Samoin voit päättää etukäteen, miten mäkisessä maastossa matkaa teet, vai haluatko nopeinta ja matalinta mahdollista reittiä perille.

TomTomin tiedotteen mukaan nyt on myös entistä helpompaa suunnitella kiertomatkoja vain napauttamalla aluetta, jonka haluat nähdä.

Uuteen mallisarjaan kuuluvat Riderit 40, 400 ja 400 premium pack. Laitteissa itsessään ei ainakaan TomTomin sivuston mukaan ole eroa kuin varustetasossa. Kaikkiin kuuluvat mukaan elinikäiset kartta- ja TomTom Traffic-palvelun päivitykset ja yllämainitut ominaisuudet. Molemmissa 400-malleissa hintaan kuuluu myös elinikäinen liikennevalvontakamerapäivitys.

Uusi TomTom Rider 40.

Uusi TomTom Rider 40.

Rider 40:ssä, joka on hinnat alkaen -malli, mukanatulevien karttojen määrä on pienempi. Se sisältää Länsi-Euroopan kartaston, mikä TomTomilla tarkoittaa 23 maan karttoja. Rider 400:sissa mukaan tulee 45 maan kartat.

Rider 40 / 400 -laitteiden näytön halkaisija on 11 cm / 4,3" ja näyttö on kapasitiivinen, joten sitä voi käyttää myös hansikkaat kädessä. Kaikki kolme on myös varustettu MicroSD-korttipaikalla, mutta korttipaikan ominaisuuksia kuten maksimikapasitettia sivustolla ei kerrota. Kertomatta jää myös kunkin Riderin sisäisen muistin määrä.

Laitteiden akut kestävät käyttöä noin kuusi tuntia ilman latausta. Navigaattori painaa vain 280 grammaa ja sen strategiset mitat ovat (L x K x S) 136,8 x 88,4 x 30,5 mm.

Kaikkien Ridereitten mukana tulee lataava moottoripyörätelakka ja RAM-kiinnityssarja. Premium Packissä on mukana myös autokiinnityssarja ja muita varusteita. Uusien Ridereitten vedenpitävyysluokitus on IPX7.

Rider 40 hinta on 349,95 €, Rider 400:n 399,95 € ja Rider 400 Premium Packin 499,95 €. Rider 400 on jo myynnissä, muut tulevat markkinoille pian. Lisätietoja täältä.

TomTom Rider 400 Premium Pack.

TomTom Rider 400 Premium Pack.