Kyse on ajoituksellisesti huonosta tuurista, mutta se kertoo samalla sitä, että yritykset toimivat todella herkästi, jos käyttäjille on tiedossa ongelmia.

Ongelma lienee globaali, koska siitä on ilmoitettu ainakin Englannissa ja Yhdysvalloissa, jossa takaisinkutsu koskee 4900 pyörää. Yamaha suosittaa, ettei pyöriä käytettäisi, ennekuin vika on korjattu. Mikäli lukitsin murtuu ajon aikana, se voi aiheuttaa mahdollisen vaaratilanteen.

HUOM: Suomen maahantuojan edustaja soitti toimitukseen, että pyörällä voi kyllä ajaa, mutta että se kannattaa tuoda korjaukseen niin pian kuin mahdollista. Lisäksi hän totesi, että Suomessa ongelma koskee ainoastaa MT09-mallia.

Valmistusvika koskee Yhdysvalloissa FJ-09-, FZ-09-, FZ6R- , Super Tenere- (XTZ12F/FC), Super Tenere ES- (XTZ12EF/EFC) ja R6 (YZF-R6) -malleja. Euroopassa vastaavat mallinimet ovat MT-09, R6 ja Super Tenere.

Takaisinkutsutut mallit on valmistettu 1.9. - 17.11.2014 välisenä aikana. Lisätietoja esimerkiksi National Highway Administrationin, NHTSA:n sivustolta 

Yamahan jälleenmyyjät vaihtavat viallisen osan maksutta.

Juttuun tehty muutoksia 13.4. kello 15.39, lisätty Suomen maahantuojan kommentit.