Piaggion MP3 tuli markkinoille 2006 ja sen yhteydessä esiteltiin ensi kerran rinnakkainen kallistuva jousitusjärjestelmä, joka mahdollistaa kolmipyöräisen skootterin kallistamisen kaarteissa kuten kaksipyöräisen ajoneuvon. Peugeot toi Metropoliksen markkinoille 2012 ja Yamaha Tricity-skootterinsa vuotta myöhemmin.

Vaikka asia on viety oikeuteen jo viime syksynä, asiat etenevät myös italialaisten tuomioistuinten rattaissa varsin rauhaisasti. Kiistan osapuolet joutuvat odottamaan kesään, ennenkuin pääsevät sovittelemaan asiaa. Italialaisen La Reppublican mukaan Peugeotia vastaan nostetun kanteen käsittelypäivä on 16.6. ja Yamahan 24. heinäkuuta.

Lehti kertoo, että Piaggio on nostanut samanlaisen kanteen Peugeotia vastaan myös Pariisissa. Tämä on iso asia, ei pelkästään sen vuoksi, että Ranska on Peugeotin kotimarkkina-aluetta, mutta myös siksi, että siellä on suuret markkinat kolmipyöräisille skoottereille.

Ranskassa ei tarvita erillistä mp-korttia kolmipyöräisten skoottereiden kanssa, ja Piaggio väittää olevansa markkinajohtaja alueella 70 000 myydyllä skootterilla vuodesta 2006 lähtien. Asiasta kertoi ensin Motorcycle.

Yamaha Tricity 125 vuosimallia 2015.

Yamaha Tricity 125 vuosimallia 2015.