49-vuotias motoristi menetti tilanteessa pyöränsä hallinnan, ajoi ojaan ja törmäsi senjälkeen aitaan. Hän lensi moottoripyöränsä selästä noin 12 metrin päähän tiestä ja moottoripyörä löydettiin noin kuuden metrin päässä hänestä.

Harmi, ettei meillä ole tietoa, menettikö kuljettaja tajuntansa törmäyksessä lintuun vai aiheutuiko onnettomuus yllättävän iskun aiheuttamasta shokista. Onnettomuus aiheuttaa tietysti kysymyksen, miten varautua yhteenajoon linnun kanssa. Vaikka näiden massa ei enimmilläänkään ole kuin satoja grammoja, yhteenlaskettu liike-energia voi olla todella suuri törmäyshetkellä. Varsinkin kun juuri haukat pystyvät jopa 300 km/h syöksynopeuksiin.

Onko ainoa vaihtoehto vain yrittää varautua kaikkeen mahdolliseen ja pitää katse ja näkökenttä mahdollisimman avoimina, jotta pystyy aistimaan kaiken mahdollisen ylimääräisen liikkeen? Tämä on haastavaa, jos ajoasento on matala. Lisäksi vauhdin noustessa näkökenttä kapenee voimakkaasti.

Onko sinulla kokemuksia törmäyksistä lintujen tai muiden eläinten kanssa? Miten ne ovat vältettävissä? Kerro meille muillekin.