Sisäministeriön järjestämässä iskussa mitattiin nopeuksia 8600 sijaintipaikassa 15 000 poliisin voimin. Mittauksen kohteena oli yli kolme miljoonaa liikkujaa, joista yli 83 000 ajoi ylinopeutta. Tilastoinnissa ei valitettavasti ole eroteltuna autojen ja moottoripyörien osuutta toisistaan.

Sisäministeriön edustaja oli tyytyväinen siihen, että valtaosa tielläliikkujista ajoi nopeusrajoitusten mukaan. Nopeusratsioiden tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja ajonopeuksien laskeminen rajoitusten mukaisiksi.

Yksistään Pohjois-Reinin-Westphalian alueella tutkatusta 782 000 autosta 21 200 ajoi ylinopeutta ja heistä 332 kuljettajaa ajoi niin suurta yliopeutta, että sai sakon ja joutui ajokieltoon. Tällä alueella vain 14 kuljettajaa ajoi alkoholin tai huumeitten vaikutuksen alaisena.

Äärimmäisistä nopesurajoitusten ylityksistä esimerkkinä A1-moottoritiellä lähellä Schwelmiä kahdelle kuljettajalle mitattiin 250 km/h 120 km/h:n nopeusrajoitusalueella. Minimirangaistus moisesta on vähintään 600 € sakkoa, kolmen kuukauden ajokielto sekä 4 rangaistuspistettä liikennerikkomusrekisteriin.