– Tappomopo-esitys yhdistää estraditaiteen liikennevalistukseen. Siinä on pääroolissa Jouni Vepsäläinen eli taikuri Puijon Paroni. Lavalla nähdään niin ajotemppuja kuin taikanumeroitakin. Tappomopossa keskustellaan virittämisen lisäksi muun muassa vauhdista, päihteistä ja oikeasta kypäränkäytöstä. Esitys kestää noin 20 minuuttia per kerta ja ne ovat lauantaina klo 12 ja klo 14., kertoo Kuopio MC:n Aarne Saali.

– Mopoturvallisuus ei varmastikaan kohene taikatempuilla, mutta niiden avulla voimme kertoa nuorille tosiasioita mielenkiintoisella tavalla, kertoo aluepäällikkö Tuula Taskinen Liikenneturvan Kuopion aluetoimistosta. Kuten arvaatte, myös Liikenneturva on mukana osastollaan messuilla.

Suurista mp-merkeistä valtaosa on messuilla paikalla, ja ulkosalla koeajettavissa ovat ainakin KTM, Yamaha ja Ducati.

Stuntteja, pyöriä ja jäätelöä

– Stunt Freaks Teamin Stuntriding show'ta ei varmasti tarvitse erikseen esitellä. Pojat ovat aina kovalla asenteella ja uskomattomien temppujen kanssa matkassa. Esityksiä kannattaa tulla katsomaan kauempaakin, Saali hehkuttaa.

Näyttelyn kanssa samaan aikaan järjestetään itäpyöräkerhotapaaminen naapurikunnassa. Nämä itäpyörien harrastajat poikkeavat näyttelyssä ryhmänä, joten siitä tulee mukavasti lisää silmänruokaa parkkipaikan pyöränäyttelyyn.

Näyttelyssä on mukana myös mönkijöitä ja mopoja. Yllä lueteltujen lisäksi mukana on kattausta täydentämässä rakenneltuja pyöriä sekä veteraanikilpapyöriä.

Muita näytteilleasettajia on mukana runsain mitoin ja tarjolla on tietoa, osia ja tarvikkeita, jäätelöä sekä tietenkin ajoasuja ja muuta moottoripyöräilyssä ja elämässä tarvittavaa. Lisätietoja messujen sivuilta.

Messut ovat auki lauantaina kello 11 - 17 ja sunnuntaina kello 10 - 16. Ne järjestetään Kuopio-hallissa osoitteessa Opistotie 4. 

Myös Motouutiset.fi on mukana paikalla tekemässä juttuja sekä messuista että messuvieraista. Nähdään siellä.