Extremeryhmä Nitro Circus nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa Olympiastadionilla perjantaina 29. toukokuuta. Helsingissä saa maailman ensi-iltansa uusi koko perheen show Moto Mayhem, jossa yhdistyvät extremeurheilun jännitys, huipputason urheilijat, huimapäiset stuntit, visuaalinen näyttävyys ja humoristinen kohellus.

Helsingin show'ssa estradille nousee myös kaksi suomalaista huippu-urheilijaa: freestyle-maastopyöräilijä Antti Rissanen ja freestyle-motocross -kuski Ilkka Salo. Heille pääsy Nitro Circuksen show'hun on todellinen näytön paikka kansainvälisen yleisön edessä. Vuoden 2015 aikana Nitro Circuksella yli 80 esiintymistä ympäri maailmaa, joka on ryhmälle ennätysmäärä.

Kuopiolaista ja tamperelaista osaamista

Kuopiosta kotoisin oleva Antti Rissanen (s. 1993) on kansainvälisesti tunnettu freestyle-maastopyöräilijä (MTB), joka vie lajia eteenpäin uraauurtavilla tempuillaan. Yksi Rissasen nimikkotempuista on cashroll, jonka hän suoritti maastopyörällä kovalle maalle ensimmäisenä maailmassa vuonna 2011. Cashroll tarkoittaa eteenpäin tehtyä volttia, jonka aikana pyöritään 360 astetta ympäri. Vuonna 2013 Rissanen sai kutsun X-Games Münchenin Red Bull Phenom -kilpailuun, johon valittiin maailmanlaajuisesti vain kuusi osallistujaa. Vuonna 2014 hän vei maastopyörien quarterpipe-temppuja eteenpäin tekemällä maastopyörällä maailman ensimmäisen frontflip flairin.

Antti Rissanen.

Tamperelaislähtöinen Ilkka Salo (s. 1982) on kokenut freestyle motocross -kuski, joka on esiintynyt vuosia ympäri maailmaa. Ammattilaisena hän toimi vuosina 2004-2012. Salon suurimpia saavutuksia on vaarallinen body varial -temppu vuonna 2011, jonka hallitsi tuohon aikaan vain viisi henkilöä maailmassa. Body varialissa kuski kääntyy 360 astetta ympäri ilmassa olevan moottoripyörän selässä. Myös voltti taaksepäin moottoripyörällä kuuluu Salon taitoihin. Tällä hetkellä Helsingissä viihtyvä Salo on asunut suuren osan elämästään Ranskassa.

Ilkka Salo.

Maailman vaarallisimman extremeurheilutempun tehnyt Josh Sheehan mukana

Koko maailma kohahti 28. huhtikuuta 2015, kun Nitro Circuksen tähtikaartiin kuuluva Josh Sheehan (s. 1986) teki vaarallisen triplavoltin taaksepäin moottoripyörällä ensimmäisenä maailmassa. Yhdysvaltalaisen ESPN-televisiokanavan Sports Center -ohjelma listasi suorituksen kyseisen viikon ykköseksi Top 10 -listauksessaan ja pääsipä temppu myös NBC-televisiokanavan The Today Show -aamuohjelmaan, joka kuuluu Yhdysvaltain katsotuimpiin.

Kyseessä on maailman vaarallisin temppu extremeurheilun historiassa ja temppua on pidetty aikaisemmin lähes mahdottomana. Virheisiin ei ollut varaa: tempun onnistumiseksi moottoripyörän täytyi saavuttaa lähes 100 kilometrin tuntinopeus ja nousta yli 24 metrin korkeuteen yli 11 metriä korkealta rampilta. Helsingin show'ssa ei kuitenkaan tulla näkemään tätä temppua sen vaarallisuuden vuoksi.

Nitro Circuksen Moto Mayhem:A Celebration of Everything Petrol Powered Olympiastadionilla, Helsingissä 29. toukokuuta 2015 klo 19.30

Katso juttu Joshista sivuiltamme sekä myös video uskomattomasta hypystä: Legendaarisin koskaan tehty hyppy moottoripyörällä: kolme volttia taaksepäin