Pahimmillaan kuljettaja ajoi kahdessa risteyksessä päin punaisia liikennevaloja moottoripyörällä ja hänen nopeutensa oli kovimmillaan n 180 km/h, 50 km/h rajoitusalueella.

Moottoripyörässä ei ollut rekisterikilpeä paikallaan. Pyörä katosi poliisin näkyvistä Tasavallankadulla moottoritien liittymien kohdalla. Poliisi pääsi omien tutkimusten avulla kuljettajan jäljille ja otti Sunnuntaina 10.5. aamupäivällä kiinni teosta epäillyn paikkakuntaisen nuoren miehen. Mies tunnusti kuulustelussa ajaneensa poliisia karkuun. Syynä oli se, että hän oli jo valmiiksi ajokiellossa aiempien liikennerikosten vuoksi.

Poliisi takavarikoi miehen käyttämän moottoripyörän ja päästi miehen kuulustelujen jälkeen vapaaksi.

Miestä epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikennerikkomuksesta sekä kahdesta ajoneuvorikkomuksesta, koska moottoripyörä oli säännösten vastaisessa kunnossa.

Tapahtuma-aikaan muuta liikennettä oli kohtalaisesti ja poliisi pyytää tilanteessa mahdollisesti vaaraan joutuneita henkilöitä ilmoittautumaan poliisille sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295415232.