JIMS on lisälaite- ja työkaluvalmistaja, jolla on tarjolla mm. "JIMS Damage Control Kit" -niminen lisälaite. Suomennettuna se tarkoittaa kutakuinkin "rikkoutumisen estolaite".

Laite perustuu siihen, että se havainnoi metallijäämiä moottoriöljyn seasta. Moderneinta tekniikkaa sisälläänpitävä öljyproppu monitoroi rautaparitkkeleiden määrää moottoriöljyn sessa. Jos partikkeleiden määrä nousee liian suureksi, laite hälyttää ohjaustankoosi asennetuin LED-valoin sinua tutkimaan ongelman syytä.

Järjestelmän mukana tulevat kaikki kytkentään tarvittavat kaapelit, erikoisvalmisteinen sensorilla varustettu öljyproppu sekä valintasi mukaan joko mustaksi anodisoitu tai kromattu ohjaustangon kiinnitys LED-valoille.

Laitteen hinta on mustana 174,56 euroa tai kromattuna 185,96 euroa. JIMS Damage Control Kit asentuu versiosta riippuen ainakin Evo Touringiin, Dynaan ja FXR malleihin sekä 1999-06 Touring ja 1999-05 Dyna-malleihin sekä 2007-  Touring ja 2006- Dynaan.

Lisätietoja sopivuudesta  ja tilaukset suoraan valmistajan nettisivulta. Lisätietoja itse laitteesta JIMSin myyntiesitteestä. Asiasta kerrottiin ensin Cyril Huzen blogissa.

Kuten laitteen esitteessä kerrotaan "pienetkin metallipartikkelit voivat päätyä moottorin toiminnan kannalta elintärkeisiin osiin kuten laakereihin tai venttiilinokkiin tai vaikkapa öljypumppuun. Tämä voi johtaa dominoefektiin ja paheneviin vahinkoihin".