Bimotan nykyiset omistajat ovat italialaissyntyiset, nyttemmin Sveitsissä asuvat Marco Chiancianesi 54 v. ja Daniele Longoni 45 v. Yritys tottelee nyt nimeä Bimota S.A. ja se on rekisteröity Sveitsiin, mutta tuotantolaitokset sijaitsevat edelleen Riminillä, Italiassa.

– Unelma määritettiin vuonna 1973, kun Bimota alkoi valmistaa ensimmäistä tuotantomalliaan, HB1:stä, Longoni kertoo. Meidän tehtävämme on palauttaa unelman todellinen henki.

Chiancianesi ja Longoni hankkivat omaisuutensa rakennus- ja kiinteistöbusineksella. Nyt heillä on rahaa ja intohimoa sekä näkemys siitä, miten viedä Bimotaa eteenpäin sekä tehdä siitä voitollinen yritys.

Brändillä on edelleen vahva imago

– Bimotasta on edelleen erittäin myönteinen kuva, sillä unelma jäi elämään kaikista perustajien ja yritystä johtaneiden tekemistä virheistä huolimatta. Mahtavan luomiskyvyn ja teknisen osaamisen, ainutlaatuisen muotoilun sekä esimerkillisen käsityötaidon siemenet elivät vahvasti ja syvälle upotettuina rakennuksen seinien sisällä, myynti- ja pavelujohtaja Longoni vahvistaa. 

– Ylpeys siitä, että työskenteli Bimotalla, löi leimansa jokaiseen uuteen teknikkosukupolveen, ja tämä piti Bimotan elossa silloinkin kun se oli huonosti johdettu. Tämä paikka muuttuu jälleen loistokkaaksi ateljeeksi, missä eleganssi, tyyli, loistokkuus ja ainutlaatuisuus saavat moottoripyörän muodon.

Longonin mukaan Bimotan tavoitteena on jatkossa rakentaa rajallinen määrä äärimmäisyyksiin meneviä moottoripyöriä niille innokkaille, jotka haluavat omansa räätälöityinä heidän persoonallisen makunsa mukaan. Lisäksi se aikoo uusia täysin huolto-organisaationsa ja tehostaa sen toimintaa.

Mielikuvaa laajennetaan muilla tuotteilla

Yritys laajentaa brändiään myös muihin tuotteisiin aivan kuten esimerkiksi Harley-Davidson on tehnyt: kypäriin, ajoasuihin ja kaikkeen, mikä liittyy heidän superpyöriensä imagoon.

Hallituksen puheenjohtajana toimiva Chiancanesi aikoo henkilökohtaisesti johtaa uusien mallien kehitystä. Mallivalikoimaa on jo pienennetty. Lisäksi tulossa on 40-vuotisjuhlamalli Ducati Tesistä, joten siitä tehdään erikoismalli, jota valmistetaan vain 40 kappaletta.

Bimotan uudet vetäjät lupaavat EICMAssa eli Milanon mp-messuilla paljastaa uuden superpyörän, joka perustuu BMW S1000RR:n tekniikkaan.