Lounaan jälkeen kisattiin pajojen kesken nopeimman nuoren ja ohjaajan palkinnoista, jotka päätyivät takaisin Lahteen. Fair race -palkinto sen sijaan jatkoi matkaansa Tampereelle kilpailun lomassa tehdystä yhteistyöstä myönnettynä. Kilpailun jälkeen siirryttiin vielä mikroautojen rattiin läheiselle radalle mittelemään ajotaidoista hieman pienemmillä autoilla.

Yhteishenki rulettaa

Lauantain ajopäivän parasta antia oli huomata, kuinka eri puolelta Suomea kokoontuneiden pajojen nuorten kesken on syntynyt yhteishenkeä. Kilpailun tuoksinassa puhe kulki kuulumisten, jälkipelien, toiminnan ja autojen kehittämisen ympärillä. Parhaimmillaan tapahtuman henki oli aistittavissa, kun jonkin pajan autossa oli teknisiä ongelmia, riennettiin toisesta pajasta kysymään, voidaanko olla avuksi.

Kilpailun aikana kävi jopa niin, että Tampereen paja lainasi oman suorituksensa ajettuaan hihnapyörän autostaan Lahden autoon, jotta lahtelaiset pääsivät osallistumaan kilpailuun. Siinä oli sivustaseuraajalla pohdittavanaan, että näin ei kävisi varsinaisessa jokamiesluokan kilpailussa, mutta moottoripajojen henkeen tämä on juuri hyvää asennetta! Jatkettakoon samaan henkeen ja tapaan!

Lauantaina mukana ollut Kajaanin moottoripajalla toimiva ohjaaja Olli Haataja kertoo toiminnassa viehättävän kaiken moottoriurheiluun liittyvän. Moottoripajatoiminta mahdollistaa Haatajan mukaan mahdollisuuden moottoriurheiluun myös sellaisille nuorille, joilla ei ole muutoin varaa sitä harrastaa.

Kisaviikonloput mahtavassa porukassa

Oma polku moottoripajanuoresta ohjaajaksi on pohjautunut nimenomaan kiinnostuksesta moottoriurheiluun, ohjaajana hän kokee mukavaksi olla touhuamassa ja opastamassa uusia pajanuoria. Moottoripajatoiminta on tarjonnut Haatajalle kisaviikonloppuja aivan mahtavassa porukassa, mikä oli havaittavissa menneenkin viikonlopun aikana. Hän kokee myös saaneensa toiminnasta hyvän harrastuksen. Mukaan tulevien nuorten Haataja näkee saavan oppia moottoriajoneuvoista ja myös yleisesti autoiluun, liikenteeseen, ym. liittyvistä asioista, pohjan työelämään ja halutessaan vaikka ammatin, mikäli moottorivälineiden huolto kiinnostaa niin paljon.

Toiminnan parasta antia on hyvä yhteishenki, huumori porukan kesken, kisaviikonloput ja yleensäkin ne tilanteet kun autolla radalle päästään. Ohjaajana Haataja kokee, että on hienoa huomata, kuinka nuoret kehittyvät auton ratissa toiminnassa mukana ollessaan.