Custom Bikers Finland ry, CBF on perustettu noin kaksi vuotta sitten muutamien moottoripyöräilyä harrastavien kaverien keskuudessa tammikuussa 2013. Tällä hetkellä jäseniä on yli 200 ja mukana on sekä miehiä että naisia. Jäsenistön ainoa yhdistävä tekijä on custom-pyörät ja intohimo moottoripyöräilyyn sekä biker-kulttuuriin.

CBF on jo järjestänyt muutamia pienempiä tapahtumia Etelä Suomessa, kuten Blues, Bikes & BBQ ja Mossala Run / Saariston kierroksen.

Sturgis mallina

– Ajatuksissa kyti kuitenkin jotain isompaa ja coolimpaa kuin perinteinen kokoontumisajo. Yhdysvalloissa järjestetään vuosittain maailman suurin moottoripyöräralli eli Sturgis Motorcycle Rally. En ole itse käynyt siellä vielä, mutta olen lukenut siitä ja nähnyt videoita sekä kuvia siitä, kun moottoripyörät ajavat puhveleiden seassa kohti Sturgisin pikkukaupunkia. Jotain sellaista haluaisin joskus vielä tänne Villiin Pohjolaankin. Sitten sain idean, että paras paikka Suomessa olisi Kuusamo juuri luonnon ja maisemien takia karhuja ja Karhunkierrosta unohtamatta. Siitä varmaan tuli aate tapahtuman nimeksikin. Sitten tuumasta toimeen ja esittämään asiaa Rukan päättäjille, Paul Nylander kertoo.

Selvisi, että he olivat myös itse ajatelleet jonkin mp-tapahtuman järjestämistä Rukalle. Koska CBF:llä oli visio ja kokemusta moottoripyörätapahtumien järjestämisestä, niin oli luontevaa toteuttaa Ruka Bear Run yhdessä Rukan ja Kuusamon kanssa.

Livemusaa ja muuta

– Ajattelimme, että paikalla esitettävän live-musiikin ja koko ohjelmiston pitää olla suoraan motoristeille suunnattua. Siksi nyt ensimmäisenä vuonna paikalla on sellaisia bändejä, jotka melkein jokainen motoristi tuntee. Listalla ovat mm. Havana Black, The Crossfyre, Dog Days Revolution jne.

Tapahtumaan tulee myös Bike Show, jossa on esillä hienoja rakennettuja pyöriä. Lisäksi siellä on Biker Karaoke ja tapahtumatori, jossa alan myyjät esittelevät ja myyvät tuotteitaan. Tarjolla on myös paljon muuta oheisohjelmaa. Ja tietysti odotamme paljon hienoja bikereita Keski-Euroopasta asti.

– Tapahtumaan voi tulla millä pyörällä tahansa, kaikki mp-­merkit ovat myös tervetulleita. Tästä on tarkoitus tehdä monivuotinen tapahtuma joka tunnetaan ympäri maailman yhtenä parhaimpana moottoripyörätapahtumista, Nylander vakuuttaa.

Lisäinfoa tapahtuman kotisivuilta.

Ja voihan sitä välillä pyörähtää vaikka Norjassa tai Pohjois-Ruotsissa, jos aloittaa reissun Ruka Bear Runista ja aikoo päättää sen Jänkhällä Jytisee -kokoontumisajoon.