– Olimme keväällä suunnittelemassa muita juttuja Suomen moottoripyörämuseon Ace Corner -tiloissa, jolloin museon johtaja Riku Routo kysyi mahdollisuutta saada museon seinissä olevien muovilogojen tilalle aidot ruisku- ja spraymaalein tehdyt logot. Hän oli jo pitkään miettinyt mistä sellaiset saisi, kertoo 26 vuotta graffiteja tehnyt Kaih Hanninen aloittaessaan sunnuntaina Ace Corner -logon tekemistä.

Hän aloitti logojen maalaamisen jo lauantaina Inspis Spray dayn aikana. Hanninen oli myös sen suunnittelussa ja toteutuksessa vahvasti mukana ja kutsui kokoon Suomen parhaat graffititaitelijat.

Inspis Spray day:n järjestäjänä toimi vuodesta 2009 asti Lahdessa toiminut Inspis ry. jonka tavoitteena on edistää nuorten työllistämistä ja olla aktiivisesti ideoimassa nuoria työllistäviä sekä osallistavia yhteiskunnallisia malleja. Inspis ry.n toimintaan osallistuu vuosittain noin 40 18-24 vuotiasta nuorta.

Kaih ja valmis logo.

Hanniselle tilaustyö oli mieluinen, onhan hän itsekin ajanut moottoripyörillä pienistä pitäen. Hannisen isä Risto Hanninen on lahtelaisille hyvinkin tuttu. Hän on toiminut moottoripyöräpoliisina sekä oli -70 luvulla perustamassa ajokoututustapahtumia moottoripyöräilijöille. Kaih on puolestaan tuonut paljon väriä ja iloa lahtelaisten katuelämään. Hän on kuvittanut muun muassa sähkökaappeja Lahti Energian ja Inspis-hankkeen tuella.

Lauantaina Moottoripyörämuseon pääsisäänkäynnin puolelle valmistui Hannisen taiteilemana museon virallinen logo ja sunnuntaina oli puolestaan vuorossa Ace Cornerin mustavalkoinen tuotemerkki.

–Onneksi tein nämä tässä järjestyksessä. Nyt tuulee niin kovaa, että museon monivärisen logon maalaamisesta ei tulisi mitään, Kaih iloitsi teipatessaan Ace Corner -logon sapluunoita seinään tuulen tarttuessa isoihin sapluunan osiin.

Lauantaina puolen päivän jälkeen alkanut urakka tuli valmiiksi neljän tunnin aherruksen jälkeen. Museon johtaja Riku Routo oli silminnähden tyytyväinen uusiin teoksiin.

– Näissä on tyyliä niihin hirvittäviin muovilogoihin verrattuna, kommentoi Routo uunituoreita tuotemerkkejä esitellessään.

Kaih Hannisen maalaama Suomen moottoripyörämuseon logo.