Aiemmin apinakiikuilla varustettujen pyörien omistajat ovat joutuneet ruuvaamaan ohjaustankoa alempaan asentoon tai vaihtoehtoisesti maksamaan sakkoa kaikkine kuluineen jopa 120 taalaa. Sakkojen saaminen varsinkin on ollut varmasti turhauttavaa, jos ei ole koko laista tiennyt mitään etukäteen.

Yhdysvalloissahan lainsäädäntö ei ole osavaltioiden tai edes kaupunkienkaan välillä kovin yhtenäinen. Legendoja tai ei, mutta kerrotaan, että enemmän ja vähemmän juopot seriffit ja tuomarit ovat hyvinä päivinään säätäneet mm. sellaisia lakeja kuin "alligaattoreiden pysäköinti pääkadulle kielletty".

Uusi laki astuu voimaan ensimmäinen heinäkuuta, ja syrjäyttää lain, jossa rajoitettiin ohjaustangon maksimikorkeus olkapäiden tasalle.

Dennis Kirk mm. kommentoi asiaa, että uusi laki todennäköisesti lisää myös liikenneturvallisuutta, sillä yksi keino välttyä sakoilta oli jättää ohjaustangon kiinnitysruuvit löysälle, jolloin virkavallan nähdessään pystyi painamaan ohjaustangon säädetyille korkeuksille. Löysä ohjaustanko ei ehkä ole kaikkein paras turvallisuustekijä moottoripyörässä.