Southern California Timing Association (SCTA), joka vastaa kilpailutoiminnasta Bonnevillessä, on perunut heinäkuulle suunnitellun testiviikon. Viime vuonna koko varsinainen vauhtiviikko peruttiin, koska vettä satoi niin paljon. Tänä vuonna suolakerros on niin ohut, että autiomaan pinta tulee joissain kohdin suolakerroksen läpi. Tämä tarkoittaa sitä, ettei ole ollenkaan varma, toteutuuko 8.8. alkavaksi suunniteltu vauhtiviikko lainkaan.

Salt Lake Tribunen artikkelin mukaan SCTA:n Russ Eyers kertoi, ettei hän kyennyt löytämään 7 mailin mittaista maakaistaletta, joka sopisi ennätysten ajamiseen käytyään tutustumassa Bonneville tilanteeseen. Osa tasangosta on edelleen veden alla, ja osa on sekoittunut mudan kanssa.

Bonnevillen aavikon suolapinta on muodostanut ideaalin tasaisen ja pehmeän pinnan nopeusajoille. Suolaolosuhteet vaihtelevat alueella nopeasti, joskus pinta voi myös olla liian kova.

SCTA päättää 22.7., järjestetäänkö vauhtiviikot elokuussa vai ei, ja tyydytäänkö tällä kertaa 4 mailin lyhyempään rataan 7 mailin sijasta.

Ilmeisesti suolakerros on myös 40- - 50-luvuilta ohentunut monen jalan paksuisesta vain muutaman tuuman paksuiseksi. Suolan louhiminen on yksi syy, toinen ilmeisesti ilmaston muutos.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Lähdössä Bonnevillen suola-aavikoille kokeilemaan nopeuksiasi?

Motus rikkoi tuotantopyörien nopeusennätyksiä Bonnevillen suola-aavikolla

Sää petti Bonnevillen suolatasangoilla, ennätysyritys siirtyi lokakuulle