Yamahan MT-07-malli on tarkoitettu tuoreille kuskeille sekä heille, jotka haluavat pitkästä aikaa löytää sen oikeansorttisen ajonautinnon. Uudenuutukainen nestejäähdytteinen moottori on viritetty tuomaan vahvaa vääntöä ala- ja keskikierroksilla. 

Sytytys on epäsymmetrinen 270° välein, mikä antaa Yamahan tiedotteen mukaan vahvan tuntemuksen kiihtyvyydestä ja voimasta.

Pyörä painaa ajokunnossa ainoastaan 179 kg, mikä on kohtuullisen vähän. ABS-versio painaa kolme kiloa enemmän.

 

Pyörässä on vahva mutta kevyt putkirunko, jossa moottori on kantavana osana. Myös akseliväli on lyhyt, 1400 mm, joten käsiteltävyys on ainakin paperilla kohdallaan. Istuinkorkeus on 80,5 cm.

Yamahan tavoitteena on ollut rakentaa moottoripyörä, joka antaa paljon ajamisen nautintoa ja samalla välitöntä ajamisen helppoa hallintaa. Pyörän mitat ja painonjakauma on suunniteltu antamaan mahdollisimman paljon hyvänolontunnetta kiihdytysten aikana sekä antamaan kuljettajalle tunteen, että on osana pyörää.

MT-07:n pitäisi olla myös hinnaltaan kohtuullinen ja yksinkertainen moottorirakenne sekä keveys mahdollistavat pienen polttoaineenkulutuksen. Polttoainetankin tilavuus on 14 litraa.

Sylinterien halkaisija ja isku ovat 80,0 x 68,6 mm, puristussuhde 11,5:1 ja tehoa on 55 kW eli 74,8 hevosvoimaa 9000 rpm. Maksimivääntö puolestaan löytyy 6500 kierroksen kohdalta ja se on 68,0 Nm.