Sotkamossa Kainuuntiellä poliisi mittasi perjantaina 31.7. kello 22 jälkeen vastaantulevan moottoripyörän nopeudeksi 99 km/h, kun tiellä oli 50 km/h nopeusrajoitus. Poliisi kytki pysäytysvalot päälle, mutta moottoripyöräilijä ei aikonutkaan pysäyttää pyöräänsä. Moottoripyöräilijä pakeni poliisia ensin Kainuuntietä Kajaanin suuntaan ja sitten Sotkamon suuntaan.

Moottoripyöräilijä kaahaili edelleen Sotkamon keskustassa ja poliisi mittasi pyörän nopeudeksi 40 km/h rajoitusalueella jopa 100 km/h. Moottoripyöräilijän kaahailun johdosta muut tiellä liikkujat joutuivat väistämään sitä välttääkseen törmäyksen. Makkosenmäellä poliisi mittasi pakenijan nopeudeksi 112 km/h, kun tiellä oli 40 km/h nopeusrajoitus.

Hetkeä myöhemmin moottoripyörä suistui kovan ylinopeuden seurauksena Makkosenmäellä vasemmalle kaartavassa mutkassa ulos tieltä. Poliisi hälytti paikalle heti myös sairaankuljetuksen, jonka mukana 34-vuotias kajaanilainen mieskuljettaja sekä kyydissä ollut nainen lähtivät sairaalaan hoidettavaksi. Naiselle oli tullut pääkipua ja mieheltä oli mennyt mm. kylkiluita poikki. Miehen vammat vaativat teho-hoitoa ja hän on edelleen hoidettavana sairaalassa.

Mies puhalsi paikalla poliisin seulonta-alkometriin rattijuopumuslukemat, joten poliisi tutkii törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi rattijuopumusta. Mies myös määrättiin ajokieltoon.