Omassa tiedotteessaan Royal Enfield toteaa olevansa maailman nopeimmin kasvava moottoripyöräalan yritys. Ja keskiviikkona se ilmoitti perustaneensa ensimmäisen täysin omistamansa tytäryhtiön Intian ulkupuolelle Pohjois-Amerikkaan. Tämä strateginen ilmoitus on täysin yrityksen kansainvälistymispyrkimysten mukainen, sillä Royal Enfieldillä on tavoitteena tulla johtavaksi keskikokoisten moottoripyörien valmistajaksi maailmassa. Keskikokoisilla moottoripyörillä se tarkoittaa 250 - 750-kuutioisten pyörien segmenttiä

Royal Enfieldin juuret ulottuvat vuoteen 1901, jolloin niiden valmistus aloitettiin Redditchissä Englannissa. Nykyään se on osa intialaista Eicher Motors Limitediä. Tällä hetkellä sen mallivalikoimaa Yhdysvalloissa edustavat ikoniset Bullet 500 cm3, Classic 500 m3 ja Continental GT 535 m3 cafe racer ja niiden hinta Valloissa on 4995 taalasta 5995 dollariin. Enfield on vienyt moottoripyöriä Pohjois-Amerikkaan jo 15 vuoden ajan riippumattoman jakelijan kautta.

Pohjois-Amerikasta keskeinen markkina

Yritys on perustanut Royal Enfield North American vastaamaan viennistä, ja se ottaa välittömästi haltuunsa kaikki markkinointiin, viestintään, myyntiin, takuuasioihin, huoltoon ja jälleenmyyjäverkostoon sekä rahoitukseen liittyvät asiat USA:ssa ja Kanadassa. Yhtiön pääkonttori tulee Milwaukeehen Wisconsiniin.

– Royal Enfield on kasvanut yli 50 % vuotuista vauhtia viimeisen viiden vuoden ajan. Meillä on koeteltu liiketoimintamalli ja tänään olemme yksi suurimmista keskikokoisten moottoripyörien valmistajista maailmassa. Kasvaneen tehokkuutemme ja valmistuksemme laajuuden ansiosta meille on strategisesti mahdollista tehdä tehokkaita siirtoja kansainvälisillä markkinoilla Yhdysvallat mukaanlukien, Royal Enfieldin hallituksen puheenjohtaja Rudratej Singh totesi.

– Moottoripyörily ja ajamisen kulttuuri ovat vahvoja Pohjois-Amerikassa ja meille se on varmasti kasvumarkkina. Kokonaan omistamamme tytäryhtiö alueella antaa meille mahdollisuuden olla lähempänä asiakkaitamme ja merkittävästi laajentaa heidän kokemustaan tuotteesta ja sen omistamisesta, kun tarjoamme kunnollisen läsnäolon ja vankan jälkimarkkinointipalvelun. Olemme luottavaisia siihen, että sekä nykyisen että tulevan tuotevalikoimamme turvin virkistämme keskikokoisten moottoripyörien segmenttiä USA:ssa moottoripyörillä, jotka ovat lähestymistavaltaan kokonaisvaltaisia ja hauskoja ajettavia sekä kaupungeissa että maaseudulla, Singh jatkaa.

Klassista vapautta

– Meidän moottoripyörämme ovat saaneet innoituksensa klassisista pyöristä kautta moottoripyöräilyn historian sekä muodon että yksinkertaisuuden osalta, ja ne kantavat sen vapauden, hauskuuden ja vastaavuuden tunnetta, jota niiden ajajat yrittivät silloin saavuttaa, ja tuovat sen moderniin kontekstiin. Royal Enfieldit ovat ehkä koukuttavimpia keskikokoisia moottoripyöriä. Me käytämme perinteistä käsityötaitoa ja modernia teknologiaa keinona saavuttaa täydellinen balanssi kuljettajan, pyörän ja tien välille, uskoo Royal Enfieldin pääjohtaja Siddhartha Lal.

Kaikki Royal Enfieldin valmistus säilyy Chennaissa Intiassa, missä se on toiminut jo vuodesta 1955 lähtien. Ensimmäinen uuden omistajan Royal Enfield -myymälä tulee Milwaukeehen, johon tulee näkyville koko valmistajan pyörämallisto sekä myös varusteet. Seuraavan 18 kuukauden aikana yritys aikoo avata useampia tällaisia myymälöitä Yhdysvalloissa. Samalla se rakentaa vahvaa riippumatonta jälleenmyyjäverkostoa.

Vuonna 2014 Royal Enfield myi yli 300 000 moottoripyörää maailmanlaajuisesti.