Ducati esitteli Frankfurtin automessuilla Audin osastolla yhden uusista ensi vuoden malleistaan, nakupyörä Monster 1200 R:n. Sillä on siis vielä kahdeksan muuta mallia takataskussa. Bolognassa pitää siis kiirettä.

– Vuonna 2016 Ducatin kasvu jatkuu, totesi Ducatin CEO Claudio Domenicali Frankfurtissa. – Kaksi uusista malleista vie meidät segmentteihin, joissa emme vielä ole läsnä, ja tämä on suurimpia haasteitamme vuodelle 2016: laajentaa Ducatille ominaista tyyliä ja suorituskykyä moottoripyöräilijöille, jotka aiemmin ovat olleet tavoittamattomissamme.

Alkuvuoden myynti on Ducatilla sujunut hyvin kiitos uuden Scrambler-malliston. Kuuden ensimmäisen kuukauden aikana yritys myi 32 600 pyörää, jossa on 22 % kasvua vuotta aiempaan. Samalla hyvä alkuvuosi mahdollistanee sen, että pyörien myynti ylittää ensi kerran 50 000 kappaleen vuotuisen rajan.

– Päämaalimme ei kuitenkaan ole kasvattaa jatkuvasti volyymiä, vaan pyrkiä yllättämään asiakkaamme kunnioitustaherättävillä pyörillä. Myynnin kasvu on vain seurausta siitä, että pyörämme on otettu niin hyvin vastaan, Domenicali uskoo.