Moottoripyörissä eniten herättää kiinnostusta Neowing-hybridikonsepti, jossa on kaksi pyörää edessä, ja nelisylinterinen bokserimoottori sähkömoottorilla vahvistettuna. Honda lupaa sähkömoottorin avustamana hurjasti vääntöä kiihdytyksiin. Lisäksi pyörässä on uutta aggressiivinen ja dynaaminen muotoilu, mikä tuo mieleen VFR 1200:n. Vaikka kyseessä ei olekaan perinteinen Gold Wing, niin onko konseptissa nähtävissä tulevan Wingin ulkonäköä, ja jos, niin miten paljon?

Ja pitää tietysti muistaa, että kyseessä taitaa olla ensimmäinen Hondan ja ylipäätään moottoripyörävalmistajan hybridikonsepti, jossa on sekä sähkö- että perinteinen polttomoottori. Detaljit, kuten akkujen kesto ja sähkömoottorilla-ajon käyttökilometrit ovat vielä hämärän peitossa. Kuva kertonee tässä vaiheessa enemmän kuin muuten tiedämme.

Pienemmän kuutioluokan pyörissä Honda on panostanut vahvaan presenssiin, läsnäoloon, ja sen seurauksena näytillä on seuraavan sukupolven supersport-konsepti. Matala ajoasento ja pitkä etuosa tuovat siihen Hondan mukaan lisää vauhdin tunnetta. Arkkitehtuuri, joka tuo sekä vahvuuden että kovuuden tunnetta sekä terävät kulmat vahvistavat aggressiivista ulkoasua. Mattamusta väritys, jossa käytetään matalakontrastista grafiikkaa, korostaa edelleen kaunista muotoilua, Honda sanailee tiedotteessaan.

Onko uutuuden kuutiotilavuus 250 vai 300 kuutiosenttiä, sekä mahdollinen kaksisylinterisyys ovat arvailuttaneet maailmalla.

Lisäksi näytille tulevia konsepteja ovat EV-Cub ja Super Cub, CB, ja kaksi eri versiota Gromin 50-kuutioisesta mallista, nimittäin Scrambler 1 ja 2. Molemmat Cubit ovat ensi kertaa sähkökäyttöisiä, ja matala painopiste on saavutettu sijoittamalla akut moottorin ja voimansiirron paikalle. Luvassa on taloudellisuutta ja helppoa käsiteltävyyttä.

Tuotantomalleista näytille tulevat Gold Wing (uusi vai vanha?) CBR1000RR SP, odotettu CRF1000L Africa Twin ja Monkey. Lisäksi näytille tulevat Forza 125-vientimalli, tietysti RC213V-S, CB1100 EX ja VFR800X. Rikkana rokassa luvataan vielä customoituja versioita ja kilpapyöriä.

Tokion Motor Show järjestetään 28.10 - 8.11. välisenä aikana.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Huhumylly pyörii: ahdettu uusi Kawa, kolmipyöräiset Gold Wing ja MT-09 Yamaha markkinoille?

Päivitetty 30.9. kello 10.53: saatu Hondalta uudet, parempilaatuiset kuvat.