Pariisissa useat tuhannet moottoripyörät estivät kulun kaupunkia ympäröivällä kehätiellä. Muut päämielenosoitukset saivat liikenteen jumiin Lillessä, Bayonnessa, Limogesissä, Grenoblessa, Lyonissa ja Bordeauxissa.

Uusi lainsäädännön muutos Ranskassa mahdollistaa sen, että isot kaupungit voivat kieltää ennen vuotta 2000 valmistettujen moottoripyörien käytön kaupungeissa.

Ranskalainen motoristien yhteenlittymä French Federation of Angry Bikers, FFMC, toteaa, että sellainen toimenpide olisi "poikkeus Euroopassa". Mielenilmaukseeen osallistuneet motoristit olivat liimanneet pyöriensä tuulilaseihin viestiä "Moottoripyörät ovat ratkaisu, ei ongelma". Käännös on vapaa, sillä alkuperäinen teksti kuuluu: "Motorbikes are a solution, not a pollution."

Asiasta kertoi Connexion France.

Erikoiseksi Ranskan hallituksen aikeet tekee myös hiljan julkistamamme uutinen siitä, että Euroopan parlamentti on todennut moottoripyörät ja skootterit pysäköintiongelmia ja ruuhkia vähentäväksi ratkaisuksi, ja siten suosittavat rohkaisemaan ihmisiä hankkimaan enemmän moottoripyöriä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Euroopan Parlamentti: moottoripyöräily on keino vähentää ruuhkia ja pysäköintiongelmia