Lisätietoja Brooklynin Motorcycle Film Festivalista saat täältä.

Festivaalin paras

Out of Nothing.

Out of Nothing.

Out of Nothing on elokuva, joka kertoo neljästä miehestä, jotka riskeeraavat kaiken valloittaakseen moottoripyörien nopeusennätyksiä Utahissa Bonnevillen suolatasangoilla. Veljekset Mark ja Carl Bjorklund liittoutuvat ystäviensä Jason Omerin ja Bill Woodsin kanssa tehdäkseen mahdottomasta mahdollisen. Heidän täytyy työskennellä yhdessä samalla kun he kamppailevat talousongelmien, perheriitojen, tiimin sisäisten ristiriitojen, huonon sään ja satojen muiden kilpa-ajajien kanssa. Kaikki tämä samalla, kun he yrittävät lyödä ennätyksiä hengenvaarallisilla nopeuksilla kotikutoisilla pyörillään.

Kaikilla neljällä miehellä on oma pyöränsä mukanaan, millä kisata Bonnevillessä, ja he oppivat nopeasti huomaamaan, että toisiinsa nojautuminen avun ja resurssien saamiseksi on voimakkain työkalu. Heidän poikkeuksellinen matkansa muistuttaa kaikkien sellaisten mieliin, joilla joskus on ollut unelma, miten tärkeää pitkäjänteisyys ja sisukkuus on vaikeissa tilanteissa ja miten se johtaa voittoon.

Elokuvan on ohjannut Chad DeRosa. Elokuvan kotisivut löydät täältä ja trailerin täältä.

Paras kokeellinen lyhytelokuva

Stelvio-2-stelvio.

Stelvio-2-stelvio.

Festivaalin parhaan kokeellisen lyhytelokuvan tittelin voitti Stelvio2stelvio. Se on elokuva, joka kertoo maailmanympärimatkasta, joka alkaa Stelvion solasta ja päättyy paluuseen sinne - välillä mies on ajanut ympäri maapallon.

Elokuva on matka, seikkailu, joka päivä päivältä etenee ilman vaatimuksia kuljettajan, Andrea Livion mahdollisuuksien mukaan. Elokuvan kotisivulla kerrotaan, että "Ei ollut mitään erityistä syytä aloittaa matkaa. Ehkä oli olemassa syy, mutta luulen, etten tiedä vielä, mikä se oli. Päätin lähteä kiireellä. Päämaali oli häipyä. Tein sen, ja nyt uusi tavoitteeni on mennä takaisin lähtökohtaani jättämättä moottoripyörääni taakseni."

Hän ei myöskään lähtenyt matkaan valmis reitti takataskussa, vaan se muuttuu jatkuvasti. Reitti suunnitellaan mutka mutkalta.Hänellä ei ole muassaan gps:ää tai kompassia, ja jos hän on eksyksissä, risteyksissä voi aina heittää kolikkoa suunnan määrittämiseksi.

Ohjaus Andrea Livio. Lisätietoja Stelvio2stelvion kotisivulta. Traileri täällä.

Paras lyhytdokumentti

The Coast to Coast Trial.

The Coast to Coast Trial.

Coast to Coast Trial ylsi parhaan lyhytdokumentin titteliin. Se vastaa kysymykseen, mitä mahtaa tapahtua, jos ajat maan toiselta laidalta toiselle puuhaan täysin sopimattomalla moottoripyörällä? Entäpä jos käytetty pyörä on 15 vuotta vanha trial-pyörä Montesa Cota 315 ilman istuinta, polttoainetankki on pikkuruinen ja vetää vain 3 litraa ja huippunopeus on 50 km/h? Pystyvätkö mies ja kone siihen?

Ohjaus Greg Villalobos. Lisätietoja dokumentista ja traileri löytyy täältä.

Paras featuredokumentti

Dreamracer.

Dreamracer.

Parhaaksi featuredokumentiksi valittiin Dream Racer. Se kertoo poikkeuksellisen tositarinan pelosta, että elämä jää elämättä ja unelmien täyttymyksen toimimisesta näitten pelkojen vastalääkkeenä. Se on tarina ranskalaisesta businesskonsultista Christophe Barriere-Varjusta ja hänen äärimmäisen kovasta fyysisestä harjoittelustaan sekä henkilökohtaisesta tragediastaan, kun hän yrittää osallistua maailman vaarallisimpaan kilpa-ajoon, Dakar-ralliin moottoripyörällä.

Dream Racer näyttää Dakarin rallin puhtaimmassa muodossaan: ei sponsoreita, ei monen miljoonan dollarin tiimiä, ei edes mekaanikkoa. Vain yksi mies, moottoripyörä, työkalupakki ja maailman vaarallisin kilpa-ajo.

Ohjaaja Simon Lee. Dream Racerin webbisivustolle pääset tästä.

Paras lyhytelokuva

Two Stroked: A Love Story.

Two Stroked: A Love Story.

Two Stroked: A Love Story oli se paras kertova lyhtyelokuva näillä festivaaleilla. Se pyrkii tallentamaan mopedialakulttuurin romanttisen luonteen fokusoimalla erityisesti ryhmään kaveruksia Bostonissa sekä niihin erityisiin suhteisiin, joita he jakavat ei niin luotettavien ratsujensa kanssa. Elokuva yrittää antaa valoa siihen joskus outoon, useimmiten epäperinteiseen viha/rakkausuhteeseen mopedin ja sen kuljettajan välillä. Vaikka välillä näyttää siltä, että mopedin omistamisen ja huoltamisen vaikeudet ja koettelemukset syövät kaiken hyvän, hommassa on kuitenkin se tietty "fiilis", joka pitää Jacquin, Lucianin ja kaverit vahvasti mopedeissa kiinni.

Elokuva tutkii tätä erityistä rakastamisen tunnetta: antiikkisten vehkeitten, perusmoottorimekaniikan ja sen oheistuotteiden, metallipurun ja pinttyneen lian, kavereitten kanssa askartelemisen, pitkien ajomatkojen, ja puhtaan vapauden rakkautta. Mitä se on, kun tankki on on täynnä ja alla 50 cm3 moottori?

Ohjaus Jacqui Carriere, ja lisätietoja elokuvasta täältä.

Paras kertova elokuva

Rumbling.

Rumbling.

Festivaalin jury valitsi tsekkiläisen Rumblingin tämän kategorian voittajaksi. Se on draamaelokuva, joka perustuu toteen aikalaistarinaan, ja jota maustavat todellisen elämän tapahtumat, jotka on otettu mukaan lehdistön reportaaseista. Se kertoo kotiväkivallasta, itsensä puolustamisesta sekä nousemisesta sen puolesta, mikä on oikein ja hädässä olevien uhrien auttamisesta. Elokuvan olennaisin kertoo katoamassaolevasta ihmisen arkkityypistä, hänestä, jolla on oikeustajua sekä uskallusta puhua lain ja sosiaalisten normien leikkauskohdassa.

Se oli alunperin suunniteltu dokumentiksi ihmisistä, joiden luonto uhmaa sosiaalisia normeja. Tämä tausta antaa elokuvalle uskomattoman annoksen raakaa realismia. Rumbling on tehty tapahtuvaksi moottoripyörien, rock-musiikin ja taiteilijoiden maailmassa, missä ihmiset, jotka arvostavat rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta, sekoittavat mukaan luontaiset räjähtävät tunteensa, värinän sydämessään ja absoluuttisen kauneudenrakkauden. Maailma, missä ihminen tuomitsee itse itsensä.

Ohjaus on Adolf Zikan käsialaa, ja lisätietoja löydät elokuvan omalta sivustolta. Karu traileri löytyy täältä.

Katsojien valinta

Dirtbag II: Return of the Rattler.

Dirtbag II: Return of the Rattler.

Katsojien valinta osui palkittujen elokuvien ulkopuolella ja se oli Dirtbag II: Return of the Rattler.

Se on hauska elokuva kaveruksista, jotka ilman mitään osaamista rakentavat pyörän itselleen tuhannella taalalla. Ohjaus on Paolo Asuncionin käsialaa. Lisätietoja elokuvan Facebook-sivustolta.