Jos kilpailukalenteri antaa myöden, mahdollisuuksien mukaan osallistuminen joihinkin Euroopassa ajettaviin MXGP-luokan osakilpailuihin. Kausi 2015 meni osittain sairastuvalla ja kunnon tulokset jäivät tekemättä. Saldona oli kuitenkin SM-sarjassa muutama MX1-luokan erävoitto.

– Uuteen kauteen lähdetään innolla, koska uuden aikakauden Yamaha on näyttänyt potentiaalinsa kilpapyöränä niin Euroopan radoilla kuin USA:n mantereella. Olen seurannut Yamaha-merkin nousua hyvin läheltä täällä Belgiassa ja mielenkiinto merkkiä kohtaan vain kasvoi ja kasvoi. Kun Konekesko Yamaha Racingin kanssa pääsimme yksityiskohdista sopimukseen, voin myöntää olevani todella innoissani ensi kaudesta. En malta odottaa, että treenikausi lähtee uudella merkillä kohta käyntiin, Santtu Tiainen kertoo.

– Olen todella tyytyväinen ja iloinen, että saamme Yamahalle kilpailemaan Tiaisen tasoisen kuljettajan ja persoonan, Tero Karhunen Konekeskolta toteaa.  – Olin henkilökohtaisesti Belgiassa luovuttamassa Santulle uutta pyörää, kun Santtu ajoi ensi testit Lommelin raskaalla radalla. Paras hetki oli ehdottomasti se, kun Santtu, joka varmasti on ajanut paljon motocrosspyörillä, tulee takaisin varikolle ensitesteistään. Hymy oli korvasta korvaan ja siinä hän selittää kuin pikkupoika, kuinka kevyesti pyörä kääntyy ja miten moottorissa on hienosti voimaa jo vakiona.

Santtu Tiainen on kotoisin Siilinjärveltä ja aloitti motocrossin jo kolmevuotiaana. Ammattilaiseksi hän siirtyi vuonna 2011.

Tähänastiset saavutukset pähkinänkuoressa:

  • - 2010 MX1 SM pronssi
  • - 2011-2012 MX1 GP-sarjaa, noin 50 MM-pistettä.
  • - 2013 MX1 GP-sarja, paras sijoitus 16 (loukkaantuminen). Kaikkien Suomessa ajettujen erien voitto - MX2 ja MX1 / joukkue-SM hopea (team SiiVe)
  • - 2014 MX1 SM-kulta ja joukkue-SM kulta (team SiiVe)
  • - 2015 MX1 SM-sarjan avauskilpailun voitto, jonka jälkeen loukkaantuminen