Hesketh Motorcyclesin perusti alunperin Alexander, Heskethin kolmas lordi vuonna 1980, Wikipedia kertoo. Hänellä oli ollut oma F1-talli, jolla oli saavuttanut menestystä ja halusi siirtää siitä saamansa opit myös moottoripyörien maailmaan.

Yrityksen tuote oli litrainen V2, joka oli teknisesti edistyksellinen. Siinä oli kaksi kannen yläpuolista nokka-akselia sekä neliventtiilikannet, joita ei siihen aikaan ollut kuin japanilaispyörissä.

Se kuitenkin kärsi senaikaisten brittipyörien helmasynnistä, epäluotettavuudesta. Lisäksi pyörä oli painava ja taempi sylinteri kuumeni liikaa. Lopulta huonon maineen, rahoitusvaikeuksien ja laskevan kysynnän vuoksi pyöriä tehtiin vain 139 kpl ja yritys joutui suoritustilaan.

Uusi omistaja 2010

Eri vaiheiden ja omistajien jälkeen nykyinen omistaja Paul Sleeman osti merkin 2010 ja siirsi tuotannon Surreyhyn. Vanha V1000 on kuopattu, ja uusi kaksilitrainen malli tottelee nimeä 24. Mallimerkintä tulee Heskethin F1-historiasta. Se oli legendaarisen James Huntin kilpanumero, kun hän otti tiimin ainoan voiton vuoden 1975 Hollannin Grand Prixissä. 24 on ensimmäinen Sleemanin omistuksessa esitelty uusi Hesketh.

Ainoastaan 24 tällaista Heskethiä valmistetaan. Siinä on 55 asteen 1950 cm3 V-twin ja tehoa 118 hevosvoimaa, sekä 22,7 litran polttoainetankki. Pyörä on saatavilla briteissä helmikuusta lähtien.

Pyörässä on Öhlinsin iskunvaimennus-jousituselementit, Brocksin hiilikuituvanteet sekä Beringerin jarrut.

Sleeman on kehittelemässä Heskethistä myös muita uusia malleja mukaanlukien kaksipaikkainen matkapyörä.