Asian käsittely kesti yli neljä vuotta, jonka vuoksi hovioikeus pienensi sakkoja hyvityksenä oikeudenkäynnin viivästyksestä. Keski-Suomen käräjäoikeuden kuljettajalle tuomitsemat 50 päiväsakkoa, 900 euroa, alennettiin 20 päiväsakoksi, 360 euroksi, ja partionjohtajan 35 päiväsakkoa, 735 euroa,15 päiväsakoksi, 315 euroksi. Hovioikeuteen valittaneet poliisit vaativat syytteiden hylkäämistä, kertoo Keskisuomalainen-lehti.

Poliisien tehtävänä oli tarkkailla heinäkuussa 2011 moottoripyörien kokoontumisajoihin osallistuneiden ajamista. Tapahtuma sattui nelostiellä, jossa Jyväskylästä oli ajamassa noin kaksisataa motoristia Joutsaan Bomber-tapahtumaan. "Bomber"-nimitys kuvastaa moottoripyöräilyn alakulttuuria, jossa ihannoinnin kohteena on temppuilu ja kuminpoltto sekä tehokkaat pyörät ja kovat nopeudet.

Partio lähti takaa-ajoon huomattuaan ylinopeutta keulien ajavan moottoripyöräilijä pujottelevan letkassa. Partio oli matkassa siviilimallisella autolla ja seurasi motoristia käyttämättä hälytysajoneuvolle säädettyjä ääni- ja valomerkkejä. 

Nopeus nousi pahimmillaan jopa 150-170 km/h ja partio joutui ohittamaan vastaantulevien kaistalla. Poliisit kertoivat, että se oli tehtävässä oikeutettua, ja eivätkä he myöskään vaarantaneet muuta liikennettä.

Käräjä- ja hovioikeuksien kanta oli, ettei virkatehtävä välttämättä edellyttänyt kyseisissä liikenneolosuhteissa poikkeamaan liikennesäännöistä. Hovioikeus totesi, että poliisilla on myös oikeus luopua tehtävästä, jos sen suorittaminen voi johtaa kohtuuttomaan lopputulokseen suhteessa päämäärään.

Keskisuomalaisen sivuilla on nähtävissä poliisiauton kameran tallentama video. Oikeusasteet huomioivat, että kameran sijoittelu ja kuvakulma voivat antaa kuvan, jonka mukaan ohitukset voivat näyttää todellista vaarallisemmilta.