Suomen Ducatin Janne Kosonen lupasi Xdiavelin nähtäville Helsingin MP-messuille helmikuussa, ja ensimmäiset pyörät tulevat jälleenmyyjille maaliskuun mittaan.

XDiavel on Ducatille uusi aluevaltaus kruisereiden maailmassa. Siinä on rento ajoasento ja silti kunnolliset kallistusvarat. Pyörässä on myös uusin mahdollinen elektroniikkapaketti: kaarteissakin toimiva ABS, luistonesto, ajomoodit, vakionopeudensäädin ja uutuutena Ducati Power Launch lähtöavustin, jolla saa rivakan lähdön valoista nappia painamalla.

Pyörän liikkumisesta vaastaa uusi Testastretta 1262cm3 DVT-moottori, jonka huipputeho on kruiserille reippaat 156hv. Maksimivääntö 129 Nm saavutetaan jo 5000 kierroksella.

Pyörässä on remmiveto ensi kertaa Ducatin historiassa. Kuivapaino on vain 225kg, ja pyörän kallistuskulma 40 astetta. XDiavelissa on säädettävät jalkatapit, eri penkkejä ja ohjaustankoja, mikä mahdollistaa 60 eri ajoasentoa.

Pyörästä on kaksi versiota: XDiavel, mattamusta, autoverollinen kokonaishinta 27.990€ Toinen vaihtoehto on XDiavel S, glossy black, jonka autoverollinen kokonaishinta on 32.490€. Hintoihin lisätään toimituskulut 600€.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Ducatilta kaksi uutta Scrambleria, XDiavel-kruiseri, Multistrada Enduro ja 3 muuta mallia