Epäilemättä Man Ring on yksi mielenkiintoisimpia ja ainutlaatuisimpia sormuksia, mitä on koskaan suunniteltu ja toteutettu. Ei sen varassa ehkä selviäisi aivan samoista hommista kuin Ihmemies MacGyver, tai pelastuisi tilanteista kuten James Bond tai pärjäisi aarteenetsinnässä kuten Indiana Jones, mutta kieltämättä se kutittelee mielikuvituksen äärilaitoja: pieneen tilaan on saatu mahtumaan lujia, kevyitä työkaluja.

Man Ring versio 2.0

Man Ring avoinna.

Man Ring avoinna.

Man Ringiä valmistaa Boone Rings. Se on erikoistunut valmistamaan koruja titaanista. Sormuksessa on pullonavaaja, suora veitsenterä pakkausteipin tai siiman leikkaamiseen, sahalaitainen terä vahvempien asioiden leikkaamiseen kuten vaikka uistinten muovipakkausten avaamiseen (tiedättehän sen kirotun kovan ja sitkeän muovin, jota ei saa rikki muuta kuin veitsellä?), saha muovin ja puun leikkaamiseen sekä kampa, jota voi käyttää viiksien tai parran kampaamiseen.

Pullonavaaja tositoimissa. Se on uudessa versiossa integroitu runkoon.

Pullonavaaja tositoimissa. Se on uudessa versiossa integroitu runkoon.

Sormukset tehdään mittojen mukaan, paitsi leveys säilyy samana 7,8 millimetrinä. Pinta on harjattua titaania ulkonäkösyistä, mutta sormuksen sisäpinta on kiillotettu mukavuuden vuoksi. Sisäpintaan saa myös kaiverruksia.

Muovinleikkausta.

Muovinleikkausta.

Kakkosversioon on tehty parannuksia kuten tehty sitä kapeammaksi ja kevyemmäksi. Myös pullonavaaja on aiempaa tukevampi ja integroitu sormuksen runkoon. Samoin työkalut avautuvat enemmän suurempia tarpeita varten. Veitsi ja saha on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joten ne kestävät paremmin.

Taideteos ja työkalu

Man Ring on kaiken muun lisäksi vielä hyvännäköinen.

Man Ring on kaiken muun lisäksi vielä hyvännäköinen.

Man Ring ei ole pelkästään sormus, vaan se on hienosti suunniteltu ja toteutettu esimerkki käyttötaiteesta, jonka jokainen laittaa ylpeänä sormeensa. Se on valmistettu lentokonelaadun titaanista, on mukava pitää ja näyttää myös hyvältä.

Jokainen sormus valmistetaan yksittäiskappaleena, siitä hinta, 295 dollaria. Se ei kuitenkaan ole kohtuuttoman kuuloinen hinta näin hienosyisestä mekaanisesta laitteesta ja taideteoksesta maksettuna. Sormuksen saa myös vielä lentokonelaadun titaania vahvemmasta, 8-1-1-titaanista tehtynä, silloin hinta nousee 45 dollaria.

Lisätietoja Boone Ringsin sivuilta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Tämä miehekäs rannekoru onkin setti erilaisia oikeita työkaluja

Käy hätä tilassa myös kevyeen askarteluun.

Käy hätä tilassa myös kevyeen askarteluun.

Man Ringin työkalut taittuvat pieneen.

Man Ringin työkalut taittuvat pieneen.