BRG Sportsin ja 360flyn tavoitteena on kehittää kypärä, johon on integroituna 360 asteen kamera, joka tuottaa 4k-videokuvaa. Lisäksi videota voi kaapata ja jakaa fly360:n mobiilisovelluksen avulla. Yhteistyön tulos, toimiva prototyyppi paljastetaan tammikuussa Las Vegasissa pidettävien kuluttajaelektroniikkaan keskittyvien messujen aikana.

360 asteen kamera näkee ja kuvaa todellakin 360° kuvakulmalla. Se tekee sillä kuvatut videot erityisen kiinnostaviksi, koska niitä voi katsella eri kulmista, ja kääntää näkymä vaikka kuvaajasta ja "kuvasuunnasta" taakse, sivulle ja ylös.

– Toimintakamerat ovat nykyään vakiotavaraa kaikentyyppisillä kuljettajilla, joten 360 asteen kameran integrointi kypärään on järkevää ja samalla tehokasta ja taloudellista näiden toiminnalliseen elämäntapaan suuntautuneiden kuluttajien kannalta, 360flyn pääjohtaja Peter Adderton totesi.

– Videoteknologian integroiminen kypärään tuo rajattomasti sovelluksia ja mahdollisuuksia, BRK SPortsin pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Terry Lee pohtii. – 360flyn yksilinssinen kamera yhdistettynä sen mobiiliteknologiaan muuttaa henkilökohtaisen videokuvauksen koko maailmaa. Me uskomme, että tässä on potentiaalia viedä koko teollisuudenalaa uusille alueille.

Videohead X5 toimintalajien kypärä, jossa on sisäänrakennettu Full HD -tasoinen videokamera. Kameraa ohjataan kypärän sivulla näkyvillä painikkeilla.

Videohead X5 toimintalajien kypärä, jossa on sisäänrakennettu Full HD -tasoinen videokamera. Kameraa ohjataan kypärän sivulla näkyvillä painikkeilla.

Tämä voisi ensi sijaisesti tarkoittaa sitä, että kuluttajien ei enää erikseen tarvitsisi asentaa toimintakameroita kypäriinsä käyttämällä ulkoisia asennustelineitä tai -välineitä, tai odottaa, että he ovat tietokoneensa luona ladatakseen, editoidakseen ja jakaakseen otoksia. Sen sijaan käyttäjät voivat aktivoida kypäräänsä kiinteästi integroidun kameran ja jakaa sen videonpätkän, minkä juuri kuvasivat.

Yritykset näkevät tässä myös ensi askeleen älykypäröiden kehittämiseksi. Niihin voisi sisältyää liikkumisen tunnistus, gps- ja oppivan koneen teknologiaa. Koska kamera näkee täydet 360 astetta ympärilleen, se tarjoaa mahdollisuuksia jopa kommunikointiin ympäristön kanssa sekä imemään infromaatiota siitä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Uusi 360 asteen toimintakamera - lisää turvallisuutta myös moottoripyöräilyyn?

Motocross-kisan hässäkästä 360° video - katso, kääntele ja ihmettele

Hondalta 360° video, missä kisaavat keskenään MotoGP-pyörä, Civic Type R ja Castrol Honda Touring -auto