MP-messuilla esitellään suomalaisen motoristin elämään kuuluvia asioita ja laajasti moottoripyöräurheilun eri lajeja. Perjantaina ajetaan SM-Supercrossia ja Classic Motocrossia, lauantaina SM-Supercrossin lisäksi minimotocrossia ja Race of Champions -kilpailu, sunnuntaina on endurokisat ja trial-näytöksiä.

SM-Supercrossin ensimmäiset osakilpailut

Vuoden ensimmäiset kaksi SM-Supercrossin osakilpailua ajetaan MP-messuilla perjantaina 31.1. klo 15.30-19.00 ja lauantaina 1.2. klo 13.30-17.00. Ennen kilpailuja ajetaan harjoituksia ja aika-ajoja, joita pääsee myös seuraamaan. Perjantain finaali on klo 18.40 ja lauantain klo 16.40. Finaaleja seuraa palkintojen jako. Supercross SM -kisoihin odotetaan suomalaisia kärkinimiä ja useita ulkomaalaisia kuskeja. Molempina päivinä ajetaan kahdeksan erää.

Classic Motocrossia ja minimotocrossia

Perjantaina radalla nähdään Classic Motocross -kisa-ajoa aina SM-supercrossin erien välissä. Vanhemmilla crossipyörillä ajettava Classic Motorcross on suosittu laji Suomessa.

Nyt ensimmäistä kertaa MP-messuilla voi seurata lauantaina Minimotocross-kisoja sarjassa mx65. Nuoret 7-11-vuotiaat, vuoden 2013 parhaat kuskit, kisaavat erittäin pienikokoisilla kaksitahtisilla moottoripyörillä tai mopoilla, jotka on suunniteltu yksinomaan kilpailuun. Huippunopeus on pyörän kokoon nähden melko suuri, 40-120 km tunnissa.

Maailmanmestarit kisaavat - Race of Champions

Lauantaina 1.2. sähköpyöräradalla kohtaavat eri moottoriurheilulajien parhaat ajajat. He kisaavat Race of Champions -kisassa sähköpyörillä. Parhaat ajat aika-ajoissa saaneet kisaavat finaalissa lauantaina 1.2. klo 16.30. Kisaan on pyydetty useita nimekkäitä ja maailman kilparadoilla hyvin pärjänneitä kuskeja, joista on tällä hetkellä varmistuneet enduron maailmanmestarit Juha Salminen ja Petteri Silvan, Moto3 MM-sarjassa ajava Niklas Ajo ja ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestari Pekka Päivärinta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Messukeskuksen rata muuttaa muotoaan ja sinne valmistuu rata endurokisalle ja trial-näytöksille.

Liput saatavilla

MP-messujen pääsylippuja voi ostaa etukäteen Messukeskuksen verkkokaupassa.

MP-messujen pääsylipulla pääsee katsomaan SM-Supercross-kisoja seisomapaikoille ja paikka istumakatsomossa maksaa 10 €. Istumakatsomopaikan ostaneet saavat paikanpäältä OFFROADPro-lehden. MP-messujen pääsylipun ostaneet saavat messuille tullessaan MP-Maailma-lehden kaupan päälle.

Hinnat

19 € / aikuiset, 12 € / lapset (7–15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat

Mopokorttilippu 15 € (myynnissä vain tapahtuman aikana Messukeskuksessa, sisältää Hesburgerin kerrosaterian).

Ryhmälippu (väh.10 hlöä) 16 € / hlö, Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 49 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.Kokoaikaliput (kolme messupäivää): aikuiset 33 € / hlö, lapset (7–15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 23 € / hlö. Kokoaikalippuja voi ostaa ainoastaan Messukeskuksen kassoilta tapahtuman aukioloaikoina.

Tapahtuman yhteydessä on myös rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Show.