– Kun 137 Motorsport otti vetovastuun motocrosstiimistämme, pystymme hoitamaan endurotiimin kokonaisuuden kunnialla. Molempien lajien kilpailutoiminnan hoitaminen laadukkaasti on keskeistä KTM:lle. Löysimme motocrossin puolelle sopivan vetäjän, joten tämä oli luonnollisin ratkaisu. Lisäksi lopetin oman aktiivisen kilpailemisen tähän kauteen, joten olen enemmän kuin mielelläni mukana enduron SM-kisoissa, nyt vain hieman eri funktiolla. Kokoonpano näyttää hyvältä ja mikä parasta, tiimihenki on tällä porukalla erityisen hyvä. On myös mielenkiintoista saada Barnes tiimiimme, joka antaa varmasti oman mausteensa SM-sarjan kärkitaisteluihin, toteaa endurotiimin asioista vastaava KTM Nordicin Kimmo Hurri.

Kuljettajat 2016

Vuoden 2013 A3-luokan Suomen mestari Toni Eriksson tekee paluun enduron SM-sarjaan. Luokkana nähdään A2 ja pyöränä uusi tuttavuus KTM 350 EXC-F. Mielessä siintää myös Espanjassa ajettava Six Days Enduro ja Suomen maajoukkueen edustaminen.

Jukolan veljekset vaihtavat myös luokkia. Kaudella 2015 endurodebyyttinsä tehnyt ja U20-luokan pronssia ajanut Lari Jukola siirtyy A1-luokkaan KTM 250 EXC-F:n sarviin. Aleksi Jukola puolestaan vaihtaa isoon 2-tahtiseen, luokkana A3 ja pyöränä KTM 300 EXC.

Tuoreen Euroopan mestarin Sanna Kärkkäisen tavoitteena on ajaa Naisten MM-sarja kokonaisuudessaan. Pyörävalintana pysyy KTM 250 EXC-F. Kärkkäinen nähdään tositoimissa myös kotimaassa. Kalenteriin mahtuvat ainakin enduron Lady Cup- sekä CrossCountryn Suomen Cup-kilpailut.

Syksyllä pronssia voittaneesta Suomen maajoukkueesta tuttu Suomen ja Ranskan kaksoiskansalaisuuden omaava Mika Barnes aloittaa kilpailemisen toisessa kotimaassaan Suomessa. Ranskassa tällä hetkellä asuva Barnes ajaa kaikki kesän SM-osakilpailut A2-luokassa, KTM 450 EXC:llä. Päätavoitteena Barnesilla on enduron MM sarja EJ-luokassa.

KTM Motorsport Finland 2016

  • Sanna Kärkkäinen, EW, KTM 250 EXC-F
  • Lari Jukola, A1, KTM 250 EXC-F
  • Toni Eriksson, A2, KTM 350 EXC-F
  • Mika Barnes, A2, KTM 450 EXC