Hengissäpysymisvälineiden asiantuntija ja entinen motocrosskuski ja nykyinen aktiivimoottoripyöräilijä Tim Ralston testasi Rokonia ja tulokset näkyvät oheisella videolla. Mies on varsin otettu Rokonin maasto-ominaisuuksista, ja toteaa, että "tällä menee vaikka ylös pystysuoraan seinää".

Rokonia on tosiaan valmistettu jo yli 50 vuoden ajan, ja sen peruskonsepti on varsin yksinkertainen. Moottori on Kohlerin valmistama 208 cm3 ja se tuottaa maltilliset 7 hevosvoimaa. Pyörässä on sekä sähkö- että vetokäynnistys, ja sen maavara on peräti 37,5 cm. Pyörän pohjassa on teräslevy, joka suojaa moottoria kolhuilta.

Veto etupyörään on järjestetty hihnalla, ja veto katkeaa, kun ohjaustanko käännetään tarpeeksi jyrkkään kulmaan. Silloin voi sudittaa pyörän oikeaan asentoon ja jatkaa taas kaksipyörävetoisena.

Pyörässä on Mig-hitsattu teräsrunko ja siinä on matalapainerenkaat. Painoa laitteella on vain 99 kilogrammaa, ja se kohdistaa valmistajan väitteen mukaan maahan kevyemmän painon kuin miehen jalanjälki.

Rokonissa on levyjarrut ja kolmivaihteinen vaihteisto. Pyörään saa runsaasti lisävarusteita, mm. sivuvaunun, ja se on saatavilla eri versioina. Lisätietoja Rokonin kotisivuilta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Klassikkojuttu: Viisi ja puoli parasta kaksipyörävetoista pyörää videolla

Tarus - uskomaton kahdella pyörällä vetävä mp