Scouteen takana on Ljubljanassa, Sloveniassa toimiva yritys. Laite toimii normaalin Doppler-tutkan tavoin ja kertoo havaitsemansa nopeudet älysovellukseen matalaenergiaisen Bluetooth-yhteyden avulla.

Scoutee on tarkoitettu erityisesti pallolajien valmennuskäyttöön, mutta tietenkin sitä voidaan käyttää kaikessa, missä tarvitaan nopeudenmittausta. Laitteen mittaa plus-miinus yhden kilometrin tarkkuudella minkä tahansa liikkuvan esineen nopeutta.

Scouteen antamat nopeustiedot videokuvan päällä.

Scouteen antamat nopeustiedot videokuvan päällä.

Scoutee on hakenut ja saanut joukkorahoituksen Indiegogon kautta toteuttamistaan varten jo viime lokakuussa, mutta tuotteita myydään edelleen rahoituskierroshintaan 169 dollaria, 156 euroa. Tuotteiden pitäisi olla valmiina huhtikuussa 2016. Scouteen normaalihinta on 299 dollaria.

Tutka ja älpyuhelin.

Tutka ja älpyuhelin.

Laitteen avulla voi tallentaa kännykälläsi sekä nopeusdataa että videota yhtäaikaa, tallentaa ne, ja analysoida tulokset myöhemmin. Koska elämme some-aikaa, tuotoksen voi myös jakaa netissä. 

Mikäli Scouteeta hyödynnetään jonkin palloilu- tai vaikka moottoriurheilulajin valmennuksessa, olennaista on, ettei tuloksia tarvitse kirjata muistiin erikseen, vaan ne voi tallentaa ja katsoa uudelleen ko urheilijan kanssa. 

Scouteen nopeustiedot puhelimen näytöllä.

Scouteen nopeustiedot puhelimen näytöllä.

Scouteeta voi hyödyntää missä urheilulajissa tahansa, ja sen mukana tulevan sovelluksen saa sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmillä varustettuihin puhelimiin.

Laite on pienikokoinen ja sopii kämmenelle. Oheinen video selventää ehkä parhaiten millaisesta laitteesta on kysymys.