Moottoripyöräkaupan omistaja Steven Erato ja kolme muuta syyttivät Neenahin kaupunkia, Neenahin poliisia, Winnebagon piirikuntaa sekä muita väittäen kärsivänsä emotionaalisesta traumasta, kun poliisit ryntäsivät rynnökkökiväärein varustettuina Eagle Nation Cycles -moottoripyöräliikkeeseen.

Viisisivuisessa päätöslausunnossaan tuomari William Griesbach totesi, ettei kantajan asianajaja pystynyt osoittamaan väitteitä toteen. Päätöksestä ei myöskään voi valittaa.

- Asianosainen ei vain yksinkertaisesti voi heittää tämäntapaisia syytteitä kaupungin poliiseja ja työntekijöitä vastaan ja siten kieltää heiltä mahdollisuutta etsiä niitä todisteita joita heidän pitäisi, Griesbach kirjoitti. 

Oikeusjutun kantaja väitti, että poliisin tekemä tarkastuksen tavoitteena oli pakottaa Erato luopumaan liiketoiminnastaan, jotta kaupunki voisi ottaa haltuunsa sen kiinteistön, missä hän toimii.

Neenahin kaupungin asianajaja Jim Godlewski totesi lausunnossaan, että syyttämättäjättämispäätös puhdistaa kaupungin ja sen poliisilaitoksen maineen.

– Kuka tahansa voi syyttää ketä tahansa mistä tahansa; on silti eri asia esittää todisteet sensaatiohakuisille väitteelle. 

Viime kuussa yksi kantajista, Michael Funk ammuttiin kuoliaaksi poliisioperaation aikana. Tilanne sai alkunsa, kun eräs mies meni Eagle Nation Cycles -moottoripyöräliikkeeseen noutamaan pyöräänsä, jota hän piti varastettuna, ja yhtäkkiä veti esiin aseen ja otti panttivankeja. Poliisi kertoi, että Funk oli aseistettu, kun lähti liikeestä eikä piiritystilanteessa laskenut asettaan, vaikka häntä käskettiin. Kanteen nostaneiden asianajaja kertoi, että Funk oli ollut yksi panttivangeista, eikä häntä olisi pitänyt ampua.

Wisconsinin oikeuslaitos tutkii tapahtunutta. Asiasta kertoi mm. Star Tribune.