Koeajamaan pääsevät sekä moottoripyöräkortin omaavat että kortittomat. Molemmille ryhmille on varattu omat pyöränsä. Ajovuoro moottoripyörällä kestää 10 minuuttia. Ajokortittomien vuoro kestää 30 minuuttia ja sisältää ajo-opetusta. Alaikäraja on 15 vuotta. Koeajajat saavat ajovarusteet lainaksi, joten omia ajovarusteita ei tarvita.

Koeajossa 13 moottoripyörämerkkiä, yli 30 moottoripyörää

Koeajossa messuilla ovat seuraavat moottoripyörämerkit: Aprilia, BMW, BRP, Harley-Davidson, Honda, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi , Piaggio, Suzuki, Victory ja Yamaha.

Messuilla voi koeajaa seuraavia moottoripyöriä: Aprilia Tuono 4V 1100 RR, Aprilia Caponord 1200 Rally, BMW R NineT, Can-Am Spyder F3, Harley-Davidson Street 750, Harley-Davidson Sportser Iron 883, Honda CRF1000L Africa Twin, Honda NC750S DCT, Honda CB500X, Indian Scout, Kawasaki Vulcan S, Kawasaki Z1000, KTM 125 Duke, KTM 390 Duke, KTM 690 Duke, KTM 1190 Adventure, KTM 1290 Super Duke R, KTM Freeride E-XC, Moto Guzzi V7 II Special, Moto Guzzi Audace, Moto Guzzi Norge 1200 GT8V, Piaggio MP3 Sport LT 500 ABS, Suzuki GSX-S1000FA, Suzuki DL1000A, Suzuki UK110, Victory Judge, Yamaha MT-125, Yamaha MT-07A, Yamaha MT-09 Tracer, Yamaha X-MAX 250A, Yamaha XV950 Racer ja Yamaha Y2F-R3.

– Koskaan aikaisemmin ei ole ollut näin isoa koeajorataa MP-messuilla eikä asfalttiakaan Messukeskuksen lattialla. Tämä on aivan ainutlaatuista. Ulkona sataa lunta ja me ajetaan Messukeskuksessa moottoripyörillä. Aikaisempina vuosin messuilla on voinut kokeilla kevytmoottoripyörillä ajoa, mutta nyt koeajossa ovat myös isot moottoripyörät, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta.

– Mitään kiihdytysajoja ei Messukeskuksessa kuitenkaan järjestetä. Koeajoradalla on nopeusrajoitus ja sitä tulee ehdottomasti noudattaa.

Rekisteröidy koeajajaksi ennakkoon

Koeajajat voivat rekisteröityä koeajoon etukäteen tapahtuman verkkosivuilla www.mpmessut.fi tai tapahtuman aikana Messukeskuksen sisäänkäynneillä. Rekisteröityneet saavat koeajajanumeron, jonka perusteella he voivat varata koeajoajan yritysten varauspisteiltä MP-messujen varikkoalueelta hallista 7. Varaukset tehdään aina paikanpäällä ja kyseiselle päivälle. Ajajalla täytyy olla mukana henkilöllisyystodistus tai ajokortti, jos sellainen on.

MP Moottoripyöränäyttely järjestetään pe-su 5. – 7.2.2016 Messukeskuksessa Helsingissä. Mukana messuilla ovat kaikki moottoripyörämerkit: Aprilia, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, MV-Agusta, Peugeot, Piaggio, Suzuki, Triumph, Victory ja Yamaha. Tapahtuman järjestää Messukeskus toimeksiantajanaan Teknisen Kaupan ja Palvelujen yhdistyksen Moottoripyöräjaosto. MP 15 -messuilla vieraili yli 55 000 kävijää.