Kansalaisaloite.fi –sivuilla oleva aloite nimeltään Vapaus liikkua ilman viranomaisseurantaa on säilytettävä, on Ollilan ryhmän ehdotuksen jälkeen ollut nopeimmin kannatuksia keräävä kansalaisaloite kaikista 51:stä käynnissä olevasta aloitteesta. Vielä maanantaiaamuna aloitteella oli noin 900 kannattajaa.

Vapaus liikkua ilman viranomaisseurantaa on säilytettävä –kansalaisaloite kerää tällä hetkellä uusia kannatuksia yli 1000 kannatuksen päivävauhdilla. Eilen torstaina aloite oli viidennellä sijalla kannatusmäärissä, mutta tänään perjantaina 20.12. se on noussut jo kolmanneksi.

Aloite menossa eduskuntakäsittelyyn?

Jos uusien kannattajien määrä kasvaa jatkossakin samalla tahdilla, niin aloite menee eduskunnan käsittelyyn. Sitä varten kannatuksia tarvitaan 50.000 kappaletta.

Näin nopea kannatustahti kertoo aloitteen vireillepanijan näkemyksen mukaan siitä, että Ollilan ryhmän ehdottama, satelliittipaikannukseen perustuva liikkumisen valvonta epäilyttää monia ihmisiä eikä liikkumisen valvonnalle haluta altistua.

Aloitteeseen voi käydä lisäämässä kannatuksensa vahvan henkilötunnistuksen kera täällä, mikäli haluat varmistaa aloitteen eduskuntakäsittelyn. Netistä hakemalla löydät muut aloitteet, jos mieluummin annat äänesi niille.

Edit. 22.12. klo 10.43. Otsikko uusittu.