Blacktrack Motorsin intohimo on luoda puhtaita café racereitä. Prosessi menee niin, että otetaan vanha, klassinen moottoripyörä, riisutaan se olennaisimpaan ja tuodaan ne tähän päivään muotoilun ja modernien komponenttien avulla.

Sacha Lakicin moottoripyörät on rakennettu niitä kuljettajia varten, jotka ovat pettyneitä nykymoottoripyörien designiin, mutta haluavat enemmän turvallisuutta, tehoa ja luotettavuutta, kuin mitä vanhat moottoripyörät pystyivät aikanaan tarjoamaan. Nämä eivät ole konseptimoottoripyöriä, vaan käytännön päivittäiseen ajoon tehtyjä koneita.

Jokainen Blacktrack Motorsin kuhunkin sarjaan kuuluva pyörä rakennetaan huolellisesti valitusta vintagemallista, ja niitä tuotetaan vain rajattu määrä. Ensimmäinen malli Hondan klassiseen CX500:aan perustuvat BT-01 on pian tilattavissa valmistajan sivuilta. Hinnasta ei valitettavasti ole tietoa.

Hieman räyhäkkäämmän näköin CX 500

Hieman räyhäkkäämmän näköinen CX 500

Muodonmuutos

Jokainen BT-01 on käsin valittu 80-luvun mallinen CX-500, jolle tehdään perusteellinen kunnostus ennen mitään muita työvaiheita. Sen jälkeen siitä riisutaan kaikki ylimääräinen rakennetaan uudelleen entistä kompaktimmaksi. Ja ennenkaikkea pyörä on valmistuttuaan paljon keveämpi, kiitos uuden hiilikuiturungon.

Pyörään lisätään koko joukko huippukomponentteja kuten Öhlinsin jousitus, Brembon jarrut sekä Mikunin kaasuttimet ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu pakoputkisto.

Tällaiseen malliin kuuluu lisäksi tietysti clip-on-ohjaustanko ja sooloistuin.

Sacha Lakic rakensi ystävänsä autotallista palasina löytyneestä CX:sta paljon julkisuutta saaneen version. Kiinnostusta malliin on ollut niin paljon, että Lakic totesi velvollisuudekseen ryhtyä rakentamaan niitä.

Hiilikuiturunko ja soolosatula. Pyörä on alkuperäistä kevyempi, mutta ei kerrota, paljonko se lopulta painaa.

Hiilikuiturunko ja soolosatula. Pyörä on alkuperäistä kevyempi, mutta ei kerrota, paljonko se lopulta painaa.

Aiheesta aiemmin sivuillamme

Onko tässä kaunein koskaan valmistettu café racer?

Design-ikoni Sacha Lakicilta suunnitelma uudeksi Bimota Mantraksi, katso kuvat