Vedenpitävä Sena Prism on varsin tyypillinen toimintakamera. Se on yksinkertainen käyttää. Kamera käynnistetään yhdestä kytkimestä, toisesta kytkimestä aloitetaan ja lopetetaan tallennus. Kolmannesta puolestaan valitaa tallennusmoodi.

Kameran linssin kuvakulma on 140 astetta. Sen tuottama video on Full HD-laatua, 1080p, 30 kuvaa sekunnissa. Muut videomoodit ovat 720 p 30/60 fps ja 480 p aina 120 fps asti. Valokuvien maksimiresoluutio on viisi megapikseliä. Tallennus tapahtuu SD-kortille. Kamera on varustettu lithium-ioni-akulla, jonka kapasiteetti riittää noin kahden tunnin kuvaamiseen.

Laitteen toimitukset alkavat ensi vuoden puolella, mutta se on jo ennakkotilattavissa. Jenkeissä hinta on noin 399 taalaa.

Puhekommentointia

Prism-kameran erikoisuus on siinä, että sen käyttöä voidaan ohjata paritetun bluetooth-kypäräpuhelimen avulla. Koska kuljettaja ei näe, mitä nappia hän puhelimesta painaa, kamera kertoo puheella puhelimen kuulokkeen kautta, mitä nappia tuli painettua.

Kuljettaja voi myös tallentaa kommenttejaan nauhoitukselle ajon aikana, ja jos ollaan ryhmänä matkassa, niin kypäräpuhelimitse käydyt keskustelut voidaan myös säilöä jälkipolvia varten.

Kameran mukana tulee pikakiinnityssetti moottoripyörää varten. Mikäli käyttäjä haluaa erillisen etsimen avulla seurata, mitä kamera kuvaa, sellainen on ostettavissa erikseen.

Prism on yksinkertainen ja selkeä käyttää. Laatikkomaisesta ulkonäöstä voi olla montaa mieltä.