Nimi Pogosta on alkujaan Karjalan murretta ja tarkoittaa kauppapaikkaa, keskusta tai kylää. Vuonna 1996 perustettu moottoripyöräkerho toimii aktiivisesti, ja jäseniä kerholla on noin 30. Tänä vuonna kerho viettää 20-vuotisjuhlaansa.

Pogosta MC on jokavuotinen näky MP-messuilla.

– Tästä kausi alkaa ja oikeastaan vuosi ei lähde käyntiin ennen kuin käy täällä. Täällä tavataan tuttuja, muistellaan edellisen kauden reissuja ja suunnitellaan tulevaa ajokautta. 20 vuoden aikana vain 2-3 kertaa on jäänyt väliin, aloittaa Jarmo Ikonen.

Pogosta MC:llä on mielenkiintoinen "keräilykohde".

– Tutustuimme Peter Panin Peter Ruotsaloon ja olemme ajaneet hänen innoittamanaan perinteisen Route 66 lyhyen ja pitkän version. Aloimme keräilemään Route 66 -reittejä ja viime kesänä ajoimme Viron Route 66:n edestakaisin, sillä se on vain 10 kilometriä pitkä. Suomen ja Ruotsin Route 66:det on myös ajettu. Juhannuksena lähdemme Puolaan ja Unkariin ajamaan vastaavat paikalliset Route 66 ja osa porukkaa ehtii vielä Itävaltaan keräämään yhden 66:n lisää. Etsimme kaikkia mahdollisia kuuskutosia ja löytäessämme sellaisen, pyrimme ajamaan sen läpi.

– Ruotsalon kanssa olemme tehneet muutamia muitakin pidempiä ajoreissuja, mutta ne ovat sen verran kalliita, että pitää välillä kerätä rahaa ihan töitä tehden. Seuraava pidempi reissu on kuitenkin jo suunnitteilla: lähtö New Yorkista josta suunnataan Niagaran putouksille, sieltä Kanadan puolelle, josta laskeudutaan San Franciscon kauttaa Los Angelesiin.

Eli isommilla ja pienemmillä porukoilla ajetaan lyhyempiä ja pidempiä reissuja. Sen lisäksi Pogosta MC järjestää Koitere Custom -kokoontumisajoa. Ralli on jäänyt parina viime vuonna järjestämättä tilaongelmien vuoksi. 

Koitere Customille yritetään löytää uutta, mielenkiintoista kokoontumispaikkaa, jossa Pogosta MC toivottavasti pystyy järjestämään kerhon 20-vuotisjuhlat kesällä 2016.


Kuvassa vasemmalta oikealle: Jorma Kuronen, Maija Kuronen, Kale Oinonen ja Jarmo Ikonen