– Save MC:n on tällä hetkellä ladannut puhelimelleen noin 2000 käyttäjää. Viime ajokaudella Save MC:n kautta lähetettiin 20 avun pyyntöä, joihin lähes jokaiseen saatiin pyydetty apu. Sovellus saatiin toimimaan suunnitellusti Android- ja IOS-puhelimissa, mutta Windowsin käyttöjärjestelmä osoittautuikin oletettua haastavammaksi, ja kun samaan aikaan sekä minulla että meidän koodaajalla oli kiireitä omien töiden takia, niin yksinkertaisesti vastaan tuli aikapula. Tästä syystä Save MC -sovelluksen oikeudet ja ennenkaikkea jatkokehittely siirettiin Elmotion Oy:lle. Jään itse taustalle mutta olen tarvittaessa apuna ja tukena, Jouni Jussila kertoo.

Joukkorahoituksella kerätyt varat ovat menneet kaikki alkuperäisten nyt olemassa olevien ohjelmien koodaukseen, eli ohjelmoijille ja palvelimiiin, joiden kautta ohjema toimii.

– Rahan takia tätä ei todellakaan olisi kannattanut tehdä, omille työtunneille ei tullut minkäänlaista taloudellista vastinetta.

Sovelluksen oikeuksien siirtyminen ei vaikuta millään tavalla joukkorahoituksessa olleille luvattuun kultajäsenyyteen, eli heille mahdollinen avunpyyntö tulee jatkossakin olemaan ilmainen. Tällä hetkellä avunpyyntö maksaa noin kahvikupin hinnan. Maksu on asetettu karsimaan sovelluksen väärinkäyttö turhien avunpyyntöjen kohdalla.

Mitä Elmotion Oy muuten Save MC:lle esimerkiksi maksujen osalta tekee, on täysin heidän vallassaan.

– On hienoa, että Elmotion Oy otti Save MC:n ylläpidon ja jatkokehityksen hoitaakseen. Windows-sovellus oli jo tulossa. Uudemmalle Windows 10 -alustalle sovellus on lähes valmis ja se on helppo toteuttaa, mutta kaikki vanhemmat alustat tuottavat vaikeuksia. On epäselvää, miten ja koska ne saadaan järkevimmin tehtyä. Toiveissa on, että jo alkavalle ajokaudelle.

– Olen ylpeä siitä, että Save MC:lle saatiin joukkorahoitus ja sitä kautta sovellus motoristien käyttöön. Jälkikäteen ajatellen tiedottamisen olisi tietysti voinut hoitaa paremmin, Jussila pohtii.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Save MC - motoristien uusi avunpyyntösovellus valmis ensi ajokaudeksi

Kotimaisen Save MC-ohjelmiston joukkorahoitus onnistui

MP-Messut 2015: Motoristin avunpyyntösovellus Save MC on jo testikäytössä

Motoristien auttamissovellus Save MC julkaistu